Почетна » АФЕРА КОКАИН Рађен: Нећу давати изјаве до окончања поступка

АФЕРА КОКАИН Рађен: Нећу давати изјаве до окончања поступка

од admin
0 коментар

Наш прослављени ватерполо репрезентативац Никола Рађен, који је према незваничним информацијама пао на допинг тесту јер му је у узорку пронађен кокаин, обелоданио је да неће давати изјаве тим поводом све док се поступак не оконча.

„Тачно је да је ФИНА (светска кућа спортова на води) послала у Ватерполо савез Србије прелиминарне резултате допинг теста који сам радио у Мадриду. До окончања поступка нећу давати изјаве“, написао је Рађен на Твитеру.

Према новим правилима борбе против допинга у спорту, нашег ватерполисту би, ако се у поступку дефинитивно утврди да је користио кокаин, или неко друго недозвољено средство, чекала чак четврогодишња суспензија, која би могла да значи и крај његове трофејне каријере.

Овај 30-годишњак, иначе члан Олимпијакоса, до сада је чак 180 пута играо за нашу земљу, освојио је Светско првенство са „делфинима“ 2009. године, као и сребро 2011. у Шангају. На Европским првенствима је био члан националне селекције која је 2012. у Ајндховену и 2014. у Будимпшеђти освајао злато, 2008. у Малаги сребро, а 2010. у Загребу бронзу, а има и пет злата из Светских лига, једно са Медитеранских игара, а једно и са Универзијаде. Са Партизаном је пет пута био првак Србије и једном првак Евролиге, са Звездом једном шампион земље и једном шампион старог континента, а у сениорској каријери је укупно освојио 18 клупских медаља, као и 17 са репрезентацијом.

Наш државни тим очекује ове године Светско првенство (Казањ, од 27. јула до 8. августа), а следеће године и Олимпијске игре у Рио де Жанеиру.

Д. Николић     Блиц

Можда ти се свиди

Оставите коментар