Почетна » Неготин помаже Мини

Неготин помаже Мини

од admin
0 коментар

Због девојчице оболеле од тумора у можданом стаблу, на ногама цео град. Једини спас операција у Турској. И мали Роми који просе скупљају новац

МИНА Росић из Неготина на јесен полази у први разред, али већ сада мора да савлада најважнију битку у животу – да победи опаку болест, тежак облик тумора у можданом стаблу. За само десет дана породици Милоша Росића и Ирене Димов живот је почео да се руши. Сазнали су да Мина, њихово једино дете, болује од таквог облика тумора који је на месту где не може да се оперише.

– Скоро и да није било никаквих симптома. Повремено се жалила да је боли врат кад се засмеје, приметили смо да повремено криви врат улево. Пре десетак дана је око почело мало да шета, па је уместо стробизма, магнетна резонанца указала на тумор – каже Минин отац.

Девојчица је одмах примљена на Клинику за неурохирургију Клиничког центра Србије. После детаљних анализа и снимања утврђено је да се ради о експанзивној лезији у можданом стаблу која по својим карактеристикама одговара глиому можданог стабла, на месту где хируршки приступ није могућ.

Росићи су, тражећи Мини лека, контактирали с турском клиником „Аджибадем“, једну од водећих светских клиника за област педијатријске и онколошке неурохирургије у којој су Мини препоручили радиотерапију. Нажалост, породица нема средстава за њено лечење, а само за почетну куру зрачења потребно је 17.615 евра, не рачунајући болничке трошкове, пратиоца, трошкове смештаја и пута, као и накнадна зрачења и хемиотерапију. Чим сакупе новац, Мина креће пут Турске.

– Свесни смо економске кризе у којој се налази цела земља, али нам је помоћ неопходна. Стање наше Мине је веома ургентно. Сваки минут нам је важан – каже Ивана Росић Ницуловић, Минина тетка.

За помоћ Мини организовао се цео Неготин.

Већина кафића је поставила кутије у својим објектима, колективи се одричу дневница. ХЕ „Ђердап 2“ и ДОО „Монидан комерц“ донирали су „Мајску награду“ у висини од по 86.242 динара, општина Неготин је издвојила 250.000 динара. Хумани су кошаркаши, гимнастичари са којима Мина већ другу годину вежба, фудбалери, музичари…

КОНЦЕРТМЕЂУ првима је прискочила у помоћ Мини Сека Алексић, неготинска снајка, која ће са гостима Јеленом Костов, „Алегро бендом“, Даром Бубамаром, Срђаном Лазаревићем, Биљом Крстић, „Парти бендом“ и Николом Петраћковићем 27. маја у хали спортова у Неготину организовати хуманитарни концерт.

На име Мине Росић (Вељка Влаховића Е1, Неготин) отворен је рачун у Банци Интези број:

160-1-73 са позивом на број

54-102-0005345/3,

као и девизни ИБАН:

РС 35160543020073617944,

БИЦ (Сwифт Цоде) ДБДБРСБГ.

МАЛИ РОМИ ПРИКУПИЛИ НОВАЦ

ПОМОЋ за Мину прикупљали су и мали Роми који су заустављали грађане, ишли од кафића до кафића, молећи за новац, а онда све што су сакупили ставили у кутију за Мину.

– Дубоко ме је дирнуо њихов гест јер су тиме што су просећи донирали новац мојој Мини показали колико огромно срце имају – дирнута је Ивана.

С. М. ЈОВАНОВИЋ    Новости

Можда ти се свиди

Оставите коментар