Почетна » Ноћ за памћење: Денвер шампион, Јокић МВП

Ноћ за памћење: Денвер шампион, Јокић МВП

од Други Пишу
0 коментар

Предвођени Николом Јокићем Денвер Нагетси су Први пут у историји НБА лиге постали шампиони. Тим из Колорада је у петом мечу великог финала савладао Мајами 94:89 и укупним резултатом 4:1 у серији дошао до највећег успеха франшизе. Јокић је у петом мечу био најефикаснији са 28 поена, уз 16 скокова и четири асистенције, а као МВП серије сврстан је у ред најбољих светских центара свих времена.

Предвођени Николом Јокићем, Нагетси су у понедељак на свом терену победили Мајами Хит резултатом 94-89 и освојили своју прву титулу, уз публику у трансу.
Никола Јокић је одиграо још једну сјајну утакмицу, био је најефикаснији са 28 поена, уз 16 скокова и четири асистенције, а проед њега хероји победе у петој утакмици су Колдвел-Поуп и Брус Браун, преноси портал за спортске новости.

Двоструки МВП је пратио Портер јуниор са 16 поена, Мареј је убацио 14, Браун 10, а Колдвел-Поуп 14 поена. Код Хита, Батлер је постигао 21 поен, док је Бем Адебајо постигао 20, уз 12 скокова.

Оба тима су нервозно започела утакмицу, али након што је Денвер направио серију 10:0 (12:5), утисак је био да ће Нагетси преузети контролу.

Сплетом непредвиђених околности, десио се неочекивани обрт. Никола Јокић је прво направио два брза фаула, те је Мелоун морао да га извади из игре. У исти проблем упали су Гордон и Грин, те је у рекет Нагетса морао да ускочи искусни Диандре Џордан.

Мајами је добро искористио проблем у који је ушао Денвер, али не и најбоље, пошто је утисак био да су морали да направе знатно већу предност, што због слабе игре домаћина, што због личних грешака важних играча.

Екипа Мајкла Мелоуна била је у константном заостатку у другој четвртини и ни у једном тренутку није успела да ухвати онај препознатљив ритам. Слабо шта су погађали, али су били добри у скоку, те су тим оружјем остајали у игри.

“Посао је готов, сад можемо кући”

Никола Јокић је проглашен за најкориснијег играча финалне серије НБА лиге у којој је највише захваљујући њему Денвер дошао до прве титуле у историји клуба.

Српски ас је комплетан плеј-оф одиграо на фантастичан начин. Делује невероватно да је током доигравања остварио чак десет трипл-даблова по чему је постао непревазиђен, с обзиром на то да је претходни рекордер могао да се подичи са седам таквих учинака.

После меча, Јокић је имао свој мали шоу. Скромно је прокоментарисао осећај што је НБА шампион након питања новинарке после меча, али се на конференцији опустио.

Међутим, најзанимљивија је била Јокићева реакција непосредно после меча на питање новинарке какав је осећај бити НБА шампион.

„Добар је осећај, добар. Посао је готов, сад можемо кући“, рекао је српски ас.

З.С./Данас/Спорт клуб/Време.цом

Можда ти се свиди

Оставите коментар