Почетна » Ђукановић га је оптужио да је уринирао по згради Владе, он за Н1 каже: Тужићу га

Ђукановић га је оптужио да је уринирао по згради Владе, он за Н1 каже: Тужићу га

од Други Пишу
0 коментар

Народни посланик Владимир Ђукановић оптужио је активисту Игора Митровића да је особа која је на последњем протесту уринирала по згради Владе Србије. Митровић је оптужбе негирао и најавио тужбу против члана Председништва СНС-а, а фотографије и Митровића, и особе која уринира на зграду, снимљене прошлог петка, изазвале су бурну полемику на друштвеним мрежама.

„Особа која је уринирала по вратима Владе Републике Србије. Хоће ли неко рећи извини за лаж да је убачен од стране СНС? Срам вас било“, написао је пре два дана Ђукановић, уз споменуте фотографије.

Његов твит погледало је преко 180.000 људи, између осталих и брат Игора Митровића.

 

„Ђукановић је узео фотографију коју сам објавио са последњег протеста, на којој се налазим испред зграде Владе Србије, а онда ме оптужио да сам човек са мутних фотографија. Наравно да то нисам урадио, то је деградирање моје личности и мислим да ћу покренути тужбу против адовката Ђукановића. Сва средства ћемо донирати једној украјинској породици, која је спас од рата пронашла у Београду. То ће бити прва прилика да адвокат Ђукановић учини једно добро дело“, изјавио је Митровић за Н1.

Владимир Ђукановић твит није обрисао ни када је Митровић негирао да је он на слици.

„Тај твит не да није обрисан. Он је то инаџијски, клиначки ретвитовао након два сата. Нема никакву свест о својој одговорности или позицији на којој се налази. Ова власт води рат против грађана сопствене државе“, сматра он.

 

Како каже, пошто Ђукановића не прати, за твит му је јавио његов брат. Митровић додаје да је цела ситуација веома узнемирила његову породицу.

„Они на ово гледају као нешто опасно. Владимир Ђукановић није обичан грађанин, он је посланик у Народној Скупштини, члан Председништва СНС-а и са те позиције моћи таргетира обичне грађане, што ја јесам“, казао је Митровић, иначе молер по струци.

Представници власти воде се политиком мењања теза, спиновања и више пута дневно покушавају да упропасте овај грађански протест, додаје.

 

„Сада сам ја на реду, сутра ће бити неко други. Много је страшније оно што раде глумцима – снимају спотове, праве спискове… Обавештен сам да је јутрос и Ирфану Менсуру оштећен аутомобил. И он сам каже да нема податке ко је то урадио, али много је случајности“, истиче он.

На питање колико је опасно таргетирање грађана од стране функционера, Митровић признаје да не би то лако могао да оцени.

„Годинама се бавим разним врстама активизма и претње које стижу су свакодневне. Мање-више су то лажни налози, али нађу се и стварни људи. Морам да нагласим да никада нисам имао физичких непријатности. Међутим, моја реч мање вреди од речи познатих људи, какви су глумци. Они ће имати проблеме, од уписа детета у вртић до оних какве је јутрос имао Ирфан Менсур. Не смем да замислим уцене које ће доживљавати“, верује он.

Митровић је прокоментарисао и начин на који се Ђукановићев твит проширио на друштвеним мрежама.

„Интересантан је однос тих тзв. ботова. Као да добију директиву да, када неки важнији функционер СНС-а нешто објави, поделе то што пре и лајкују. Овај твит поделио је и неки Дабић, не знам ко је човек, али увидом у његов профил видео сам да има 100 истих ретвитова налога који немају ни 20, 30 пратилаца. То је буквлано циљано тровање друштвених мрежа“, оцењује Митровић.

Foto N1

Н1 Београд

Можда ти се свиди

Оставите коментар