Почетна » Србији треба злато из Загреба ако хоће на Олимпијске игре

Србији треба злато из Загреба ако хоће на Олимпијске игре

од Други Пишу
0 коментар

Изазов за „делфине“.

Ватерполо репрезентација Србије играће против Мађарске у оквиру четвртфинала Европског првенства, а улог није само пласман у полуфинале смотре најјачих селекција „старог континента“, већ и корак ка финалу где би се борили за визу за Олимпијске игре.

А већ сада је јасно да ће „делфинима“ за место на највећем турниру на свету бити потребна шампионска титула.

Наиме, да би обезбедили пласман у Париз Србији је било потребно да или освоји злато, или да буде најбоље пласирана селекција иза екипа које су већ обезбедиле пласман – Мађарска, Грчка и Француска, као домаћин.

Развој ситуације је хтео да све три екипе које су „чекирале“ олимпијску визу буду на страни костура на којој се налазе и „делфини“.

Изабраници Уроша Стевановића су након првог места у групи Ц играли против Француске, коју су савладали 14:10.

Како је жребом одлучено да победник овог дуела иде на првопласирану селекцију из групе Б, екипу Мађарске, пред „делфинима“ се налазе светски прваци.

А уколико савладају Мађарску, следи потенцијално трећи тим који је већ обезбедио Олимпијске игре – Грчка (под условом да савлада Хрватску).

Како би тај дуел био у полуфиналу, јасно је да би у случају неуспеха против Грчке испред Србије завршила најмање једна репрезентација која није засад обезбедила место на ОИ, па би Стевановић и изабраници пут ка Играма морали да траже кроз Светско првенство које ће за месец дана бити одиграно у Дохи (5 – 17. фебруар), а где ће Србији бити довољно да буде међу четири најбоље екипе које нису обезбедиле пласман на овај турнир. Технички, за то би могло да буде довољно и четвртфинале.

Foto: Jerko Grubisic / imago sportfotodienst / Profimedia

Страхиња Николић   Новаспорт

Можда ти се свиди

Оставите коментар