Почетна » Напредњак актер туче у Нишу: Хтео нови уговор, није знао ни где ни шта ради

Напредњак актер туче у Нишу: Хтео нови уговор, није знао ни где ни шта ради

од Други Пишу
0 коментар

Марко Симов, актер туче у нишкој Градској управи кога Тужилаштво терети за насилничко понашање изјавио је да начелницу Градске управе за органе Града и грађанска стања Марину Јанковић није напао већ је до ње дошао по инструкцији Драгане Сотировски и тражио другачији уговор од оног који је имао и где, како каже, није знао ни где, ни шта ради.

„У октобру 2022. године након висе позива прихватио сам да радим у кабинету градоначелнице Ниша Драгане Сотировоски, понављан након више позива, јер ја то никада нисам од ње тражио нити молио било кога. Прихватио сам из убеђења без обзира на зараду, која је веровали или не, била мања неко друга понуда додуше из другог града, постоји уговор на одређено у коме је све то лепо описано“, објаснио је за Јужне вести Симов.

После инцидента са Банђуром, Симов је тврдио да је он жртва, а каже да га се градоначелница Сотировски тада „одрекла“, али онда је дошло до преокрета.

„Позвала ме неких месец дана касније са уговором о привременим и повременим пословима да наставимо сарадњу, што сам ја осећао као неку дужност јер је ни крива ни дужна била уплетена у целу причу. Читаву прошлу годину радио сам са таквим уговором у коме није јасно дефинисано ни шта радим, ни када радим, ни где радим“, наставља он.

Каже да су му сметале прозивке да не долази на посао, а прима плату јер су биле – тачне.

Симов, како преносе Јужне вести, није хтео да потпише уговор уколико се јасно не дефинише да ради у Кабинету који је “инокосни орган Градске управе” и које му је радно време.

Спорног дана је, како истиче, у ранимк јутарњим сатима добио позив из Градске управе да дође и потпише уговор, али да је, како додаје, уговор исти као и сви претходни без пре свега јасно дефинисаног радног места односно где ради.

Позвао је, каже, потом, градоначелницу са примедбом на уговор где га она упућује на Марину Јанковић, в. д. начелницу Градске управе за органе града и грађанска стања како би сде договорио око уговора, пишу Јужне вести.

Ушао је, описује, у кабинет секретарице, питао да ли је ту начелница и добио дозволу да уђе.

„Улазим у канцеларију где седи једна видно нервозна жена која ми се повишеним тоном обраћа: ко си ти, шта ‘оћеш? Објашњавам јој да ме је градоначелница послала, на шта ми одговара повишеним тоном – да то њу није брига и за изађем напоље, молим је да бар погледа уговор – исти онај у коме њено име стоји за наручиоца посла. Можете ли да замислите да неког послодавца баш брига о томе какав уговор даје раднику“, прича Симов.

Тада, како додаје, позива градоначелницу Ниша, да се бар она са њом чује, али „Марија Јанковић почиње да хистерише и зове обезбеђење, њено хистерисање јасно чује Драгана Сотировски, преко телефона“.

Након тога уследила је туча

Разумем да сам бот, сендвичар..

Губи, каже, веру у СНС, “зашто сам ја проблематичан, а не они који су преко ноћи постали милионери”.

Симов објашњава да је од 2013. године члан СНС-а, али сматра да ово није ни страначко, ни политичко питање, већ да је он “испао будала”.

„Разумем да сам због својих политичких уверења које још увек имам, а које све више и више губим – бот, сендвичар, и не љутим се, све је то део нечега што се зове политика. Али да ме неко дави док ме четири човека држе, то сигурно, дајем реч, неће проћи некажњено“, узвраћа Симов.

Каже да до новембра 2022. године и сукоба са Банђуром није имао ниједну кривичну ни прекршајну пријаву, а сада је означен као “проблематични напредњак”, после туче у “Општини”.

Foto N1

Јужне вести/Н1

Можда ти се свиди

Оставите коментар