Почетна » НА ВАЉЕВО ЈЕ ПАЛО 200 БОМБИ: Ево како МЕСТА УЖАСА изгледају 17 година касније (ФОТО)

НА ВАЉЕВО ЈЕ ПАЛО 200 БОМБИ: Ево како МЕСТА УЖАСА изгледају 17 година касније (ФОТО)

од admin
0 коментар

– Свака бомба која је пала на Ваљево никада неће бити заборављена. Овај град ће и у будућности чувати успомену на погинуле у НАТО бомбардовању – рекао је Вујић Суботић

Ваљево је 1999. године било међу градовима на које је бачено највише бомби током НАТО бомбардовања. Током бомбардовања на Ваљево је пало око 200 бомби, од тога чак 150 је бачено на фабрику “Крушик”. Војна фабрика је била скоро разорена, а 17 година након бомбардовања, успела је да у потпуности “стане на ноге” и постане водећа фабрика у војној индустрији.

Током бомбардовања уништена је зграда полиције у Ваљеву, бомбардована су војна складишта у Причевићу и на Краљевом столу, а оштећени су многи јавни објекти. У бомбардовању је страдало троје цивила и тројица припадника Војске, а повређено је 50 особа.

Foto: Telegraf

Поводом обележавања Дана сећања на страдале у НАТО бомбардовању представници Града Ваљева и Војске Србије положили су цвеће на споменик пилоту Миленку Павловићу и на споменик настрадалима од 1991. до 1999. године.

Foto: Telegraf

Начелник Градске управе Александар Вујић Суботић је рекао да сви ми имамо обавезу према херојима који су своје животе дали бранећи нашу отаџбину и грађане, као и недужним жртвама које су страдале, да никада успомена на њих не буде заборављена.

Foto: Telegraf

– Тај догађај не смемо никада заборавити. Свака бомба која је пала на Ваљево никада неће бити заборављена. Град Ваљево ће и будућности чувати успомену на погинуле у НАТО бомбардовању, који су својим животима бранили свој народ – рекао је Вујић Суботић.

С.С.    Телеграф

Можда ти се свиди

Оставите коментар