Почетна » ПОЈАЧАНА КОНТРОЛА ЗБОГ МИГРАНАТА Мађарска: Закрчен ауто-пут према Аустрији, колоне и више од 30 километара

ПОЈАЧАНА КОНТРОЛА ЗБОГ МИГРАНАТА Мађарска: Закрчен ауто-пут према Аустрији, колоне и више од 30 километара

од admin
0 коментар

На аутопуту у Мађарској према Аустрији формирана је колона возила дугачка 30 км, јер је Аустрија пооштрила контроле на граници због кријумчарења избеглица

МАЂАРСКА/АУСТРИЈА – На аутопуту у Мађарској према Аустрији формирана је колона возила дугачка 30 км, јер је Аустрија пооштрила контроле на граници због кријумчарења избеглица.

Због појачаног таласа путника који се враћају на запад Европе после завршетка летњих одмора, на мађарској страни, пред некадашњим граничном прелазом Никелсдорф/Хегјешхалом, колона је достигла 30 километара, преноси аустријска државна телевизија ОРФ.

На прелазу Шопрон-Клингенбах колона је достигла дужину од шест километара, а на прелазу Копохаза-Дојчкројц четири километра.
Поред аутопута М1, у Мађарској је закрчена и једна споредна саобраћајница који води ка граници са Аустријом, преноси мађарска агенцији МТИ.

Нове контроле треба да се спроводе на свим међународним главним саобраћајницама, тако да ће главна тежишта контрола бити и према Немачкој и Словачкој, у сарадњи са тамошњим полицијама.

Аустријска министарка унутрашњих послова Јоана Микл-Лајтнер изјавила је за ОРФ да је Аустрија пооштрила контролу на источним границама, након што је прошле недеље у напуштеном камиону на аутопуту у тој земљи нађено више од 70 мртвих избеглица који су дошли преко Мађарске.

Захваљујући појачаној контроли возила, аустријске власти откриле су више од 200 избеглица, а пет људи је ухапшено због кријумчарења људи.

Аустрија се на истоку граничи са Мађарском, Словачком, Словенијом и Чешком Републиком.

У протекла три дана мађарска полиција је ухватила 8.792 мигранта који су покушали да уђу у Мађарску, већином преко Србије.

Танјуг/Блиц

Можда ти се свиди

Оставите коментар