Почетна » Porodica pacijenta pretukla doktora

Porodica pacijenta pretukla doktora

од admin
0 коментар

Od njih se uzimaju izjave u Centru bezbednosti Podgorica, a tuzilac će se izjasniti o kvalifkaciji dela.

„Danas je oko 14:30h, prvo verbalno a zatim i fizički, napadnut internista Centra za kardiologiju dr Vladimir Peruničić. Do incidenta je došlo nakon što je dr Peruničić došao do glavnog ulaza da zatraži da ga zaštite radnici Službe obezbeđenja naše ustanove od porodice pacijenta koji se leči u Centru za kardiologiju, koji su se, kako je naveo, ponašali neprimjereno“, navodi se u saopštenju KCCG.

U saopštenju se dodaje da je tom prilikom „došlo do verbalnog sukoba između dr Peruničića i rodbine pacijenta.“

„U jednom momentu jedno od lica koja su se sukobila sa doktorom zadalo mu je udarac u glavu. Zaposleni u Službi obezbeđenja uspeli su da zaustave ovo lice i o svemu obaveste dežurnu službu MUP-a. Na lice mesta došla je Interventna jedinica koja je obavila razgovor sa svim učesnicima događaja. Dr Peruničić je upućen u Urgentni centar kako bi mu se ukazala lekarska pomoć. Lica su nakon ovog nemilog događaja odvedena u Centar bezbednosti Podgorica i protiv njih će biti podneta krivična prijava od strane dr Peruničića i Kliničkog centra Crne Gore“, kazali su iz KCCG.

Sindikat doktora medicine Crne Gore (SDMCG) osudio je napad na doktora Vladimira Peruničića. Oni su pozvali da se u što kraćem roku procesuira odgovorna osoba.

„Sindikat doktora medicine CG osuđuje napad na dr Vladimira Peruničića i urgira da se u što kraćem roku procesuira odgovorno lice. Svedoci smo da nasilničko ponašanje u zdravstvenim ustanovama i pored brojnih upozorenja SDMCG nije stvar prošlosti. Pozivamo menadžment KCCG da lekarima omogući bezbedno radno okruženje time što će se pridružiti našoj inicijativi da se lekarima dodeli status službenog lica za vreme trajanja radnog vremena“, kazala je predsednica SDMCG Milena Popović Samardžić.

ALO! Izvor vesti

Можда ти се свиди

Оставите коментар