Почетна » ВРШЊАЧКО НАСИЉЕ Ученице у тоалету школе тукле девојчице

ВРШЊАЧКО НАСИЉЕ Ученице у тоалету школе тукле девојчице

од admin
0 коментар

Девојке из осмог разреда се тукле у тоалету Основне школе „Жарко Зрењанин“ у Новом Саду. После инцидента Град предлаже увођење додатних мера безбедности

ИНЦИДЕНТ у Основној школи „Жарко Зрењанин“ у Новом Саду, када су на крају великог одмора, две ученице осмог разреда, у тоалету напале две вршњакиње из друге школе, испитује полиција којој је предат снимак са сигурносних камера.

Сукоб између малолетница, како сазнајемо, датира још одраније, али су пре десетак дана, умешавши се међу 650 ђака, ушле у школу „Жарко Зрењанин“. Пронашле су вршњакиње, и у тоалету их напале.

– Одмах су позвани родитељи, а снимак смо проследили полицији – каже Жарко Мушицки, директор школе.

Нападнуте ученице су се, како сазнајемо, после инцидента, одмах вратиле на наставу, а цео случај наставницима су пријавили ђаци који су видели немилу сцену у тоалету.

Због тог инцидента, Градска управа за образовање је одлучила да уведе додатне мере за безбедност ђака. Свим школама које то желе, биће постављене физичке баријере на уласку у школско двориште, што значи да ће у школу моћи да уђу само ученици матичне школе.

– На тај начин ће се сасвим сигурно смањити број случајева вршњачког насиља – каже мр Владимир Јелић, члан Градског већа за образовање. – Захваљујући систему регистрације ученика на улазу у школско двориште, уз помоћ ИД картица и постављањем камера високе резолуције, идентификовани су и пронађени виновници туче.

Прва школа која ће добити овај систем почетком следеће године, управо је ОШ „Жарко Зрењанин“, а на њиховим искуствима ће се показати да ли је систем ефикасан или није.

БАРИЈЕРЕ   ГРАД ће размотрити предлог да се и осталим школама на територији града препоручи увођење физичких баријера на уласку у школско двориште.

Љ. П.  Новости

Можда ти се свиди

Оставите коментар