Почетна » Hor RTS pevao je naprednjacima na rođendanu, opozicija je besna, a oglasio se i javni servis! (ANKETA)

Hor RTS pevao je naprednjacima na rođendanu, opozicija je besna, a oglasio se i javni servis! (ANKETA)

од admin
0 коментар
foto: Fonet, Promo
foto: Fonet, Promo

Hor RTS nastupio je na 9. rođendanu SNS, pa su pojedini predstavnici opozicije ocenili da je ovo najočigledniji primer neprofesionalnog postupanja nacionalnog medijskog servisa.

To pre svega tvrde Saša Janković, i njegov pokret.

PSG je postavio pitanje po kojoj tarifi bi Hor RTS-a sa svojim dirigentom pristao da nastupa na sledećem političkom skupu protiv izborne krađe koji će Pokret organizovati, kao i „da li bi taj iznos, recimo, bio umanjen za već plaćenu TV pretplatu članova Pokreta“.

foto: Dado Đilas

– Osnovni red je u tom slučaju pitati građane da li oni žele da plaćaju TV pretplatu SNS-u ili RTS-u. Za početak, bilo bi neophodno i pošteno da promene slogan u „Vaše pravo da ne znate ništa“, a u potpisu da bude SNS RTS. Toliko makar duguje ova vlast građanima koje svakodnevno laže i potkrada koristeći i ono što im pripada, poput javnog medijskog servisa – ističe član predsedništva Pokreta slobodnih građana Srđan Škoro u izjavi za Danas.

Nismo mogli a da ne pitamo RTS da li svaka stranka i organizacija mogu da angažuju ovaj hor, po kojoj tarifi, i kako se ta odluka donosi.

Iz RTS smo dobili jedan jedini odgovor:

„Ansambli Muzičke produkcije RTS-a, horovi i orkestri, uvek će se rado odazivati pozivima da izvode himnu Srbije, kada su god to u mogućnosti da urade. To smatramo delom njihovog posla i promocijom RTS-a i njegovih horova i orkestara“ – kazali su iz RTS.

foto: Marina Lopičić

SNS: To je skandalozno!

Reagujući na saopštenje PSG-a, iz Srpske napredne stranke su saopštili da nemaju ništa protiv da Hor Radio-televizije Srbije peva srpsku himnu bilo gde i bilo kada pa ni, kako su naveli, na skupovima u organizaciji predsednika Pokreta slobodnih građana Saše Jankovića.

SNS je ocenio kao skandalozno da bilo kom građaninu Srbije, pa bio to i Janković, smeta kada čuje srpsku himnu.

„Na Jankovićevim mitinzima je nemoguća misija čuti od njega i njegovih sledbenika bilo šta što pokazuje makar malo poštovanja prema državi Srbiji i njenim građanima, već se čuju samo i isključivo laži, uvrede, ogoljena mržnja i tapšanje na svaku reč kada se o Srbiji govori loše“, navodi se u saopštenju SNS-a.

(Espreso.rs)

Espreso.RS | Izvor Vesti

Можда ти се свиди

Оставите коментар