Почетна » Исповест путника Ласте са Шумица: Како смо путовали Ластом и остављени на цедилу

Исповест путника Ласте са Шумица: Како смо путовали Ластом и остављени на цедилу

од admin
0 коментар

Радан дан у сред радне недеље. Полазак у 16 и 15 часова са аутобуске станице Шумице у правцу ка Живковцу.

Аутобус руских земаља управо се спрема на свој полазак. Дупке пун, али контрола проверава сваког ко улази у њега. Још се није ни кренуло на пут, а Ластина контрола по само себи познатој методи, тачније познатим прописима сваког „проверава“. И коначно аутобус је кренуо. Путници стоје једно другом на ногама, једва се дише. Аутобус је ушао на смедеревски пут и некако се чинило да му понестаје снаге. Затим се угасио..па га је возач упалио. Путници и даље стоје једно на друго… Аутобус је кренуо, али опет је некако губио снагу..Затим се опет угасио, па га је возач опет упалио и наставио да вози..и тако неколико пута до ПКБ-а Болеч.

А онда је возач са још неком радицима Ласте изашао из аутобуса и нешто су као проверавали. Путници су и даље стојали једно на друго. Возач са оним радницима из Ласте се вратио, али ништа не говори. Путници и даље стоје једно на друго.. А онда су путници схватили да Ласта неће даље, те су и они кренули да излазе. Затим је наишао градски аутобус 302.

Многи путници из Ласте су покушали да уђу у тај аутобус, пошто су претходно чули возача како разговара са станицом на Шумицама да пошаљу други аутобус а они нису имали одакле. Многи су остали да чекају следећи градски…

А онда је наишла Ласта Смедерево. Они радници Ласте што су били у поквареном аутобусу су извадили своје „службене“ и онако „прописно“ ван сваке станице зауставили ту Ласту, ушли у њу и оставили путнике на цедилу да сачекају следећу Ласту са Шумица која полази тек за 45 минута у односу на овај покварени полазак.

Карта је у Ласти у зависности од вожње и преко 250 динара у једном правцу. Временске карте не важе. Месечна претплата за запослене преко 7 400 динара.

А ми народе чекајмо док нас они остављају на цедили, док нас уредно „претресају“ на сваком уласку у аутобус. А кад се не одржи полазак, ником ништа а чак и тад нас „претресају“.

Докле?

Можда ти се свиди

Оставите коментар