Почетна » ВАТРЕНИ ПОЉУПЦИ ДОМАЋЕГ ФИЛМА Ево доказа да и Срби умеју да буду романтични

ВАТРЕНИ ПОЉУПЦИ ДОМАЋЕГ ФИЛМА Ево доказа да и Срби умеју да буду романтични

од admin
0 коментар

Онај тренутак када се глумац и глумица после много перипетија, суза и очекивања најзад пољубе је вероватно и најлепши у филму. Потрудили смо се да издвојимо пет најлепших пољубаца српске кинематографије, јер умеју наши филмови да буду и романтични, а не само еротични.

Марина и Никола – Ми нисмо анђели

Ово је можда један од најцитиранијих филмова свих времена, а ако није, требало би да буде. Али, овде не причамо о генијалној глуми Николе Које, Весне Тривалић, Бранке Катић, Милене Павловић и „два месеца се ниси купала“, већ о пољупцу. Пољубац који Марина и Никола размене у таксију само неколико тренутака пошто се она породила и то на крају филма, свакако је један од најлепших у нашој кинематографији.

Зоне и Мане – Зона Замфирова

Јасно је да вас филм Зона Замфирова асоцира на Нову годину и празнике, пошто се тада емитује на домаћим каналима, али морате признати да вас сваки пут бар мало насмеје. Изгледа да су Срби склони драми, па остављају пољупце за крај, када је публика већ на измаку живаца. У сваком случају, оно што је Стеван Сремац написао почетком 20. века, Здравко Шотра снимио је почетком 21, а Катарина Радивојевић и Војин Ћетковић су се као Зона и Мане пољубили на љуљашци секунд пре одјавне шпице.

Филозоф и Даница – Лајање на звезде

Иако се ово баш и не може назвати пољупцем, мирне душе се може уврстити у један од најлепших „као пољубаца“ домаћег филма. Њих двоје се фактички не љубе, али деле јабуку. Она с једне стране, он са друге стране, и кад дођу до средине… Те средњошколске љубави су најлепше, заиста.

Црни и Луна – Црни бомбардер

„Црни бомбардер“ није романтичан филм, љубав је ту дошла као колатерална штета. Тензија која се осећа између Црног и Луне кулминира када се они пољубе у хаустору. Филм дотиче конфузне и тескобне политичке, идеолошке и друштвене прилике што свакако није погодно тле за љубав.

Адријана и Миљаим – Стршљен

Мирјана Јоковић и Сергеј Трифуновић остварили су запажене улоге у „Стршљену“. Када помешате мафију, тајне, лажи и забрањену љубав добије се одличан филм. Како је атмосфера стално напета, сваки пољубац Адријане и Миљаима је одличан, пожељан и док гледалац френетично навија за љубав, дубоко у себи зна да је осуђена на пропаст. Зато је сваки пољубац драгоцен.

 

(blic)

Можда ти се свиди

Оставите коментар