Почетна » У случају паљења куће новинара, само један осуђеник у затвору, остали тражили одлагање

У случају паљења куће новинара, само један осуђеник у затвору, остали тражили одлагање

И бивши председник Гроцке тражи одлагање

од Жељко Маторчевић
0 коментар

Након пет година суђења, некадашњи председник Општине Гроцка Драгољуб Симоновић у априлу ове године правоснажно је осуђен на четири године затвора за паљење куће новинара нашег портала, Милана Јовановића. Осим њега, полицајац Владимир Михаиловић осуђен је на три године, Игор Новаковић на две и по, а Александар Маринковић на четири године затвора.

Према информацијама Жиг инфа, сви осуђени добили су позив да се 20. августа 2024. године јаве на издржавање изречене казне затвора, али је за сада само Игор Новаковић на одслужењу.

Наиме, бивши председник Го Гроцка, Драгољуб Симоновић добио је налог суда 27. јула 2024. да се 20. августа  јави у КПЗ Пожаревац на издржавање казне. Већ 1. августа 2024. године, осуђени Драгољуб Симоновић преко адвоката Ивица Вуковића подноси молбу за одлагање казне затвора, која је одбијена од стране председника Другог основног суда 16. августа. На решење о одбијању, осуђеник Драгољуб Симоновић је 4. септембра поднео жалбу, али је и она одбијена као неоснована и експедована му је 19. септембра 2024. године.

Стопама осуђеника Симоновића, кренуо је и осуђеник полицајац Владимир Михаиловић који је такође поднео молбу за одлагање издржавања затворске казне. Међутим, Михиловићева молба је била „неуредна“ јер нису достављени докази за наводе, те је председник Другого основног суда 18. септембра молбу одбацио. Михаиловић би требао да се на издржавање затворске казне јави у КПЗ „Падинска Скела“.

Осуђени Александар Маринковић се и даље налази у бекству, те је издата наредба за његово привођење у Полицијску станицу Гроцка и чека се извештај службеника ове полицијске станице по издатој наредби. И Маринковића следује издржавање затворске казне, као и Симоновића, у КПЗ „Пожаревац“

За разлику од његових „сабораца“ у учињеном кривичном делу, Игор Новаковић се јавио 20. августа на издржавање затворске казне у КПЗ „Падинска Скела“.

За Жиг инфо:
Жељко Маторчевић

Насловна: Илустрација – карикатура Жиг инфо/вештачка интелигенција

Можда ти се свиди

Оставите коментар