Почетна » Теленор тужио Ћосића, Стојића и Adria News doo , тражи скоро милион евра одштете

Теленор тужио Ћосића, Стојића и Adria News doo , тражи скоро милион евра одштете

од admin
0 коментар

 

У тужби се наводи да су телевизија и сајт Н1 објавили огроман број неистинитих информација о Теленору у вези са његовом планираном пословном сарадњом са Телекомом што наводно представља негативну медијску кампању против Теленора, која му је већ наводно нанела велику материјалну штету.

Такође, Теленор је уз тужбу поднео и захтев за одређивање привремене мере којим би се Југославу Ћосићу и Николи Стојићу забранило даље објављивање практично било каквих информација и коментара о планираној сарадњи Телекома и Теленора до окончања овог спора, под претњом пенала од 300.000 динара за сваку такву објаву. Виши суд је одбио овај захтев Теленора, на шта се он жалио и поступак је у току.

Теленорова тужба, а посебно захтев за привременом мером којим би се практично забранило објављивање било каквих информација и коментара о планираној сарадњи Телекома и Теленора, представљају груби напад на слободу медија да извештавају о теми од несумњивог и великог јавног значаја. Износ од скоро миллион евра, који Теленор захтева у тужби, показује недвосмислену намеру те компаније да застраши и обесхрабри новинаре.

Телевизија Н1 је о сарадњи Теленора и Телекома извештавала у складу с највишим стандардима новинарства, а свим релевантним актерима, па и Теленору, давала је и даје могућност да презентирају свој поглед на ову тему.

Н1/Цензоловка

Можда ти се свиди

Оставите коментар