Почетна » Отворен VI сајам хортикултуре у „Грочанској чаршији“

Отворен VI сајам хортикултуре у „Грочанској чаршији“

од Други Пишу
0 коментар

Градска општина Гроцка и Јавно Предузеће „Пијаце и зеленило“ Гроцка нам и ове године представљају манифестацију Сајам хортикултуре под називом Разнобојно цвеће лепше мирише. Сајам ове врсте се у нашем воћарском крају и на „Грочанској чаршији“ одржава по шести пут, и обухвата ревијалну, продајну и такмичарску изложбу цвећа, џемова, меда, воћа, пролећних плодова, али и домаће радиности, грнчарије и других занатских рукотворина.

Сајам хортикултуре је у грочанској крају, благословеном плодном земљом и вредним рукама домаћица, с разлогом одмах заживео и многи му се радују. Овогодишњи сајам је свечано отворио заменик председника општине Гроцка, Дејан Влашковић.

КУД Стеван Штрбац из Врчина својом игром отворио је данашњу манифестацију. Своје играчко умеће показао је припремни фолклорни ансамбл “Врчинске наде“ и фолкорни ансамбл “Лане“ и са кореографијом “Игре из Шумадије“.

Након “Врчинских нада” наступило је Културно-уметничко друштво “Србија 011” чији су се најмлађи чланови из Гроцке и Бегљаице представили дечијим играма из Баната.

 Наша суграђанка Гордана Гоца Грујић имала је многобројне наступе на разним манифестација које организује Градска општина Гроцка. Она је аутор књиге песама „Девојка са планинских извора“, чија промоција је била како у Србији тако и у региону. Данас је наступила са песмом из поменуте књиге песама под називом „Тамјаника кућу оградила“.

 Боринка Туцаков, наша суграђанка из Заклопаче, из удружења пензионера пише песме од своје основне школе. Сада као пензионер поново у трећем добу наступала је у Врњачкој бањи, и имала врло запажен наступ. Наступила је са песмом која је из пера наше суграђанке настала јуче, инспирисана овом манифестацијом, под називом „Разнобојно цвеће, лепше мирише“.

 Основна музичка школа је најбоља школа у Србији. То показује и прва награда на 65. Републичком фестивалу музичких и балетских школа Србије, које је одржано 7. маја у Нишу. Данас је наступао Петар Станојевић, ученик 5. разреда хармонике у класи Сузане Вуковић Пејић. Одсвирао је композицију Миомира Дојчиновића под називом „Дечја свита број 2“Петар је добитник 1. награде на Републичком фестивалу Заједнице музичких и балетских школа Србије.

Ученице са одсека за српско традиционално певање из класе наставнице Ане Јовановић; Катарина Недељковић, Софија Иванчевић, Марија Томић, Марија Небригић, Тијана Ђорђевић, Дејан Савковића, Драгана Ђорђевића, Мина Маринковић, Софија Бокаловић и Емилија Исидоровић извеле су антифону песму из Јужне Србије.

 Надија Милосављевић је мајка троје деце и бака. Жена ведрог духа и особа која воли да помаже другима. Песме пише уназад двадесет година и то су песме посвећене деци, породици, љубавне и родољубиве песме. Објавила је две књиге песама „Имамо крила“ и „Успомене једне слике“. Одрецитовала је присутнима две песме: Црвене руже и Мирис нарциса.

 

На Грочанској чаршији обасјаној сунцем можете видети разнобојно цвеће, народне умотворине вредних руку наших Удружења жена са територије општине Гроцка као и наших гошћа које сваке године радо се одазивају учешћу на нашој Манифестацији. Жири у саставу Марина Анђелић Теофиловић, Гордана Зариић, Милан Будимир, Гордана Мирковић имали су тежак задатак да оцене такмичаре и прогласе победнике овогодишњег сајма хортикултуре за које општина Гроцка припремила пригодне награде.

Трећа награда за најмлађег учесника припала је Немања Михаиловић

Награду је уручила председница Организационог одбора манифестације и директорка Центра за културу Гроцка, Зорица Атић

Другу награду за најкреативнији штанд припала је Драгици пејовић Награду је уручила члан Већа општине Гроцка, Драгана Петковић.

Прва награда за најбоље уређени штанд на шестом сајму хортикултуре разнобојно цвеће лепше мирише припала је Удружењу жена Заклопача.

Награду је уручио заменик председника општине, Дејан Влашковић.

Поштовани суграђани наредних дана можете да уживате у сајму хортикултуре који траје све до недеље 15-тог маја. Захваљујемо се јавном предузећу „Пијаце и зеленило“ Гроцка, које сваке године заједно са општином организује ову манифестацију, свим удружењима, приватним радњама и јавним предузећима који су помогли у организацији сајма. Видимо се следеће године у још већем броју.

Можда ти се свиди

Оставите коментар