Почетна » Чист хорор у фабрици Леони код Краљева: Прво је једна радница умрла, а онда су њене колеге на истој линији затекле језив призор

Чист хорор у фабрици Леони код Краљева: Прво је једна радница умрла, а онда су њене колеге на истој линији затекле језив призор

од Други Пишу
0 коментар

Још једној радници се слошило у фабрици Леони у Краљеву, сазнаје Нова.рс. Радници су у другој смени затекли инвалидска колица поред пулта на којем се ради. Како сазање наш портал, данас се у првој смени у фабрици Леони у Краљеву још једна радница пожалила да има здравствених проблема. Због тога јој је указана лекарска помоћ.

„Затекли смо инвалидска колица, ваљда кад неко падне у несвест да га што пре однесу код лекара. Колегиници у првој смени није било добро, и одвели су је на болнички преглед. И све се догодлило на истој линији на којој је радила и Данка Ранковић, која је преминула“, каже један од радника Леонија.

Радница Леони фабрике у Краљеву, преминула је четири дана након задобијене повреде на раду. Док радници фабрике наводе да трпе велики притисак током рада и да смене често трају и по 10 сати, у компанији Леони то негирају.

Кажу да је Данка Ранковић задобила повреде на раду 21. фебруара „приликом случајног спотицања и пада“. Негирају да је радила 10 сати тог дана и целе недеље пре тога.

Запосленој је, додају, на лицу места пружена адекватна помоћ, након чега је упућена на даље прегледе и истог дана пуштена на кућно лечење. Данка Ранковић је преминула 25. фебруара.

Радница стара 48 година преминула је док је била на боловању.

Услови у којима радници обављају послове су, каже, поприлично ригорозни.

„Притисак у фабрици је толико велики, да људи не могу да поднесу. Сваког дана хитна долази по неког. Запошљавају људе без провере њиховог здравственог стања. Мислим да око 40 одсто радника у фабрици, а има их око 3.000, не би прошли лекарски“, испричао је за Н1 један од радника у овој фабрици.

Као доказ поштовања „највишег степена корпуса права“, у компанији наводе, између осталог, постојање и активно учешће два репрезентативна синдиката дуже од 12 година, пише Н1.

Међутим, према нашим сазнањима, синдикати немају практично никакву улогу, нити се њихово мишљење уважава.

„О свему одлучује искључиво менаџмент“, каже за наш портал радник из ове фабрике.

Invalidska kolica u Leoniju Foto:Privatna arhiva

Милан Марковић   Нова

Можда ти се свиди

Оставите коментар