Почетна » „Стефановић добио политичку заштиту“: Тужитељка који су скинули са случаја ЕПС реаговала на Вучићеву изјаву

„Стефановић добио политичку заштиту“: Тужитељка који су скинули са случаја ЕПС реаговала на Вучићеву изјаву

од Други Пишу
0 коментар

Тужитељка Вишег јавног тужилаштва (ВЈТ) у Београду Бојана Савовић оценила је да је јавни тужилац Ненад Стефановић изјавама председника Србије Александра Вучића „добио политичку заштиту“.

Коментаришући Вучићеву изјаву да се против Стефановића води „политичка хајка“, Савовић је за агенцију Бета рекла да су њени иступи у јавности, од када јој је одузет предмет малверзација у предузећу „Електропривреда Србије“ (ЕПС), били њена „људска реакција на јавно изговорену лаж и реакција струке на насиље које се спроводи“.

„Иако ово није политичка хајка на јавног тужиоца Ненада Стефановића, јасно је да је он добио политичку заштиту. Када је Стефановић јавно износио неистине, ја га нисам оптуживала да је то политички напад на мене, а када се браним од тих неистина, онда је то политички напад на њега“, оценила је Савовић.

Тужитељке београдског ВЈТ Бојана Савовић и Јасмина Пауновић скинуте су са предмета малверзација у ЕПС-у који је довео до хапшења шест осумњичених да су оштетили то предузеће за 7,5 милиона долара и премештене из Одељења за борбу против корупције у првостепено Одељење за општи криминал, за шта тврде да је одговоран јавни тужилац Стефановић.

ВЈТ је саопштило да су тужитељке премештене у оквиру „редовног усклађивања Годишњег плана“, док је Стефановић недавно поднео захтев поверенику Државног већа тужилаца за „заштиту од недозвољеног утицаја појединих медија и политичара који неколико дана износе неистините тврдње о поступању“ тог тужилаштва.

Foto:AP Photo/Darko Vojinovic; Goran Srdanov/Nova.rs; Ivan Dinić/NOva

Нова

Можда ти се свиди

Оставите коментар