Почетна » Власт је дрска и безобразна: Пољопривредници из Шумадије прете блокадом путева

Власт је дрска и безобразна: Пољопривредници из Шумадије прете блокадом путева

од admin
0 коментар

 Пољопривредници из Шумадије и Поморавља, сутра (четвртак 24.фебруар) неће возити своје тракторе у оквиру велике протестне вожње, која је најављена за целу Србију, рекао је за Нова.рс, председник новог Уружења и одмах додао, да то не значи да не подржавају захтеве својих колега.

Објашњава да су у питању административне формалности у вези са регистрацијом удружења у АПР-у, те да ће, како је најавио ’’ ускоро, цела Шумадија да стане’’.

Каже, да пољопривредници ’’више немају шта и кога да упозоравају’’, јер им после протеста упозорења, ’’нико није одговорио’’, на званичне дописе са захтевима.

’’Нама је догорело, ово је последња секунда у последњем минуту и даћемо све од себе да спасимо нашу пољопривреду. Наш следећи корак је општа блокада – да ли ће то бити ауто пут или регионални путеви, донећемо одлуку врло брзо, већ до краја недеље, када и званично региструјемо наше Удружење. Људи су бесни и сви са којима разговарамо на терену, кажу – Шумадија мора да стане. Радићемо координисано са пољопривредницима из свих крајева земље, али ћемо сада, овако удружени, наступити са много већом тежином и много озбиљније’’, истакао је Милан Милошевић, председник Удружења ‘’Наша земља’’.

Он додаје да је ’’огромно интересовање’’ пољопривредника за улазак у удружење и напомиње да до сада имају око 300 чланова из целе Шумадије и Поморавља.

Каже и да су на оснивачкој седници изабрали све органе удружења, односно, председника, секретара и Управни одбор, те да је преостао само последњи корак, односно, још регистрација у АПР-у.

Милошевић појашњава да удруживање пољопривредника ‘’није прошло незапажено’’, те да чланови свакодневно пријављују ’’разне притиске’’.

’’Били смо свесни да ће тога бити и спремни смо на притиске. Мене су јутрос звали из полције и распитивали се за наше планове, шта ћемо и како ћемо, да ли ћемо блокирати путеве. Јасно је нама да ће неко од нас сносити одговорност и ја сам, као председник Удружења, свестан шта ме чека, али сада више повратка нема’’, подвукао је наш саговорник.

Оснивање Удружења ’’Наша земља’’, подржали су пољопривреднци из Крагујевца, Баточине, Лапова, Свилајнца, Јагодине, Раче, Тополе и Смедеревске Паланке. Најављују да ће све усвојене одлуке, спроводити истоветно у целом Округу Шумадије и Поморавља.

Александра Петровић    Нова

Можда ти се свиди

Оставите коментар