Почетна » „Код ендокринолога за 30 дана, уринокултура за месец, а операција тек у априлу“

„Код ендокринолога за 30 дана, уринокултура за месец, а операција тек у априлу“

од Други Пишу
0 коментар

Одбор за здравство Странке слободе и правде (ССП) упозорио је да свако кашњење прегледа проузрокује кашњење лечења и да то може произвести бројне негативне, па чак и фаталне последице на здравље људи. Од министарке здравља Данице Грујичић затражили су одговор колико се чека на специјалистичке прегледе и шта су разлози таквих рокова.

„Милици из Новог Сада је заказан неопходан преглед ендокринолога за 30, иако јој је операција заказана за 15 дана. Милоју из Београда са акутном упалом бешике и израженим тегобама, преглед мокраће и уринокултура заказани су у лабораторији локалног Дома здраља за месец дана. Наташи из Панчева је интервенција на угроженом оку у државној болничкој установи заказана тек за април“, наводи у саопштењу ресорни одбор ССП, истичући да су „то засад једини мерљиви резултати рада госпође министарке Грујичић“.

Одбор за здравство ССП истиче да више од 70 домова здравља има проблеме са заказивањем специјалистичких прегледа својим пацијентима.

„Већина пацијената се тиме прећутно упућује у приватне здравствене установе. Ово је и коначан доказ потпуног слома здравствениг система који је последица неспособности свих министара чији је посао био да воде рачуна не само о здравственом систему већ и о здрављу нације“, истиче ССП.

Од министарке Грујичић ССП захтева да „под хитно саопшти тачне податке колико се чека на специјалистичке прегледе, да објасни шта су разлози за такве рокове и презентује план који ће гарантовати пацијентима да ће моћи да терапију и негу добију у прихватљивим роковима“.

„Ако то није у стању да уради, једино што госпођи министарки Грујичић остаје на располагању је да поднесе оставку и да се уместо партијске службе врати свом лекарском позиву и тако покуша да помогне болесницима на шта се обавезала Хипократовом заклетвом“, наводи у саопштењу ССП.

Н1 Београд

Можда ти се свиди

Оставите коментар