Почетна » Компанија Миленијум Тим: Тужбе против медија само за доказивање невиности

Компанија Миленијум Тим: Тужбе против медија само за доказивање невиности

од admin
0 коментар

 

Једини мотив, како тврде, да покрену поступке за накнаду штете је чињеница да је објављивањем неистинитих информација грубо повређен углед компаније и нанета финансијска штета њеним пословним интересима.

„Као компанија која је потпуно уверена у законитост свог пословања, задржавамо право да и даље путем надлежних државних органа затражимо заштиту својих интереса, уколико они буду угрожени кроз систематско и организовано изношење неистина на рачун компаније и њених власника. Разумевајући финансијске услове у којима медији раде, а посебно поштујући улогу коју имају као контролори друштва, па и пословних процеса, одлучили смо да тужбе против медија (које су до сада биле за износ од 100.000 ЕУР) имају симболичан одштетни захтев у вредности 100 евра. Као компанији битно нам је да се утврди истина, ни у једном тренутку нисмо имали на уму такозване СЛАПП тужбе, што верујемо да је овом одлуком и потврђено“, наводи се у саопштењу.

Компанија Милленниум Теам саопштила је данас да су тужбе против медија само ради доказивања невиности, а да је одштетни захтев симболичан. Компанија, како додају, нема ни мотив, ни намеру да тужбама прави притисак на медије, или да угрожава њихов рад.

Једини мотив, како тврде, да покрену поступке за накнаду штете је чињеница да је објављивањем неистинитих информација грубо повређен углед компаније и нанета финансијска штета њеним пословним интересима.

 Истичу да ће досуђене суме и до сада и убудуће бити усмерене у хуманитарне сврхе.

„Искрено се надамо да ни овакви симболични процеси неће бити потребни и да ће медији показати спремност да покажу дужну новинарску пажњу, коју им закон прописује, и да се за све информације о пословању компаније обрате самој компанији. Милленниум Теам је, као и до сада, потпуно отворен да све релевантне податке о пословању подели са медијима, а преко њих и са најширом јавношћу“, наводи ова компанија у саопштењу.

Данас Онлине      

Можда ти се свиди

Оставите коментар