Почетна » Крагујевчанка није добила визу за лечење у Токију

Крагујевчанка није добила визу за лечење у Токију

Тужно

од Други Пишу
0 коментар

Крагујевчанка Ана Милетић, оболела од најтежег облика тумора мозга, за коју је хуманитарним акцијама сакупљен новац за лечење на Универзитетској клиници у Токију, још није добила пристанак те јапанске установе за долазак на терапију иновативним леком.

Анин брат Ђорђе Бојовић је рекао да су на путу добијања медицинске визе наишли на административне препреке болнице која треба да одобри пријем и датум почетка лечења.

Он је на конференцији за медије, у згради градске управе, упутио молбу за Анин пријем на болничко лечење у токијској клиници.

Бојовић је апеловао на државне званичнике да у томе помогну да се не би изгубила битка са временом, које полако цури.

Он је објаснио да Ана има позивно писмо од 4. августа из клинике у Токију, у којем се наводи да је она добар кандидат за примену иновативне терапије леком.

„И поред надљудских напора амбасаде Србије у Токију, болница остаје нема. И после три седмице упорних покушаја наше амбасаде да се састане са руководством клинике, коначно су добили одговор да је састанак у овом тренутку немогуће реализовати”, рекао је Бојовић, пренела је Бета.

Породица се затим обратила Министарству спољних послова и Министарству здравља и другим надлежним институцијама у Србији.

Чланови Анине породице, брат и мајка, упутили су данас молбу државном врху и председнику Александру Вучићу да помогне да се нађе излаз из те ситуације и да Ана што пре отпутује на лечење у Јапан.

Молба је упућена и амбасадору Јапана у Србији, да преко министра здравља и министра спољних послова Јапана, омогући Ани да добије шансу за излечење и наставак живота.

Он је подсетио да је Ана 6. септембра примила последњу зрачну хемиотерапију у Крагујевцу, чиме су исцрпљене све могућности за њено лечење у здравственом систему Србије.

Једину шансу за даље лечење представља терапија која се примењује само на клиници у Токију, а која је успешна, како је навео, 92 одсто.

 

Политика

Можда ти се свиди

Оставите коментар