Почетна » Гроцка на пену од Дунава – Чаробњак без Воза: Кртице су нам спас

Гроцка на пену од Дунава – Чаробњак без Воза: Кртице су нам спас

од admin
0 коментар

 Драги читаоци старе-нове рубрике Гроцка на пену од Дунава, драги наши Баштенци, само због вас смо толико јурили, чекали, уговарали, муке мучили све док нисмо успели доћи до презаузетог Чаробњака без Воза и нагодили се(кило и по белог тартуфа – ћутите, боље него црни, јефтинији је) са њим да нам да ексклузивни интервју са једином темом – гринфилд инвестиције. Драги читаоци, уместо вас, питања му поставља новинар Фабрицио Интимус.

Фабрицио Интимус: Као прво поштовани Чаробнаку без воза поздрављам вас и желим вам сваку пару.

Чаробњак без Воза: Захваљујем вам на позиву да и ја испуним вашу цењену рубрику својом садржајношћу и што ми дајете прилику да промовишем мој рад и моја искуства стечена тешким умним радом.

Фабрицио Интимус: Пошто сте ми нагласили да немате пуно времена јер су вас управо обавестили да су вам се на викендици покварили грејачи црепова а изгледа да почиње снег одмах ћу вас конкретно питати шта се дешава са вашом првом гринфилд инвестицијом коју сте остварили чим сте постали председник Баште?

Чаробњак без Воза: Не знам тачно на коју мислите, било их је више одједном.. Хмм, да не мислите на Жардињеру, мала индустријица цветне лепоте наше Баште?

Фабрицио Интимус: Да! Управо на тај подухват. Буквално из ничег је нешто урађено. Народ и дан данас памти како сте и ви сами засукали рукаве, упрљали руке.. Наиме, ових дана је баш кишовито и како то сада утиче на ту вашу прву гринфилд инвестицију?

Чаробњак без Воза: Управо нам ова киша одговара због самог приноса у бојама наше цветне културе. Знате да после кише може изаћи сунце а онда се појави дуга и фотосинтеза све то лепо прими како ми рече наш директор Храстић.

Фабрицио Интимус: То значи да нам природа иде од руке и да се срећом не мора пуно радити на томе и ангажовати људство које је ионако презаузето многим пословима?

Чаробњак без Воза: Тако је. Бог нас гледа. Само ето Тралала управо због кише ових дана нема обавеза око заливања али зато он сваке ноћи долази, милује изданке, прича им тихо, певуши па чак их и помало покрива својим џемпером и јакном. Забранио сам му да то ради ципелама. То би била већа дара него мера а ја ипак пазим на моје људе.. Знате тако ове инвестиције расту брже, боље и лепше напредују.

Фабрицио Интимус: Да ли се плашите јутарњег мраза?

Чаробњак без Воза: Не! Нимало. Ту је наша добра Фризерка која из једног оближњег стана, доноси кварцну грејалицу па пригрева гринфилд кад год схвати да онај џемпер није довољан а ионако ту грејалицу користи само понекад кад изађе на терасу да после напорног дана попије кафицу и одмори се.

Фабрицио Интимус: А шта се дешава са новијом гринфилд инвестицијом?

Чаробњак без Воза: Којом? Има их стварно пуно..

Фабрицио Интимус: Оним цевима  које сте укопали равномерно по свим Баштиним улицама. И зар то није могло бежичнно, односно бесцевно како је већ предлагао председник Баште Чаробњаков Мали?

Чаробњак без Воза: А не никако! Размишљали смо о тој његовој идеји али ипак нисмо донели такву одлуку највише због ових еколога који би нам сели за врат због прљања Баште а и наш једини научник Никола Тесла који би нам можда помогао у једној таквој реализацији је негде далеко, у Америци, Аустралији, не знам тачно и човек је просто неухватљив за некакву сарадњу.

Фабрицио Интимус: Какво је стање са положеним цевима, тако саме и празне у нашој плодној земљи?

Чаробњак без Воза: Стање је одлично! Изабрали смо најбољи квалитет који постоји а Жута Удовица са својом фирмом их је веома стручно поставила и спојила. И да вам кажем, те цеви, и сад, пре пуштања у рад, нашој Башти користе!

Фабрицио Интимус: Како???

Чаробњак без Воза: Користе је кртице и мишеви зарад бољег лова подземних штеточина које уништавају наше усеве, воћњаке… Цвеће у Башти, нашу прву гринфилд инвестицију, штити такође. Лепо су се доле у цевима организовали и примећујете ли само како је ове топле зиме мање комараца?

Фабрицио Интимус: Да. Свака вам част!

Чаробњак без Воза: Што би рекао наш народ – две муве једним ударцем! Поздрав. Журим. Црепови ће ми се заледити..

 

Фабрицио Интимус
приредио Д.Ј.П.

Свака сличност са стварним догађајима и особама је случајна

 

Можда ти се свиди

Оставите коментар