Почетна » Листа у Гроцкој показала пораженост социјалиста, разочареност напредњака и огроман успех „губитника“

Листа у Гроцкој показала пораженост социјалиста, разочареност напредњака и огроман успех „губитника“

Поглед на предату листу

од Жељко Маторчевић
0 коментар

Изборна листа „Александар Вучић – Гроцка сутра“ састављена од више странака, показала је доста тога, а највише да „тотални губитници“ избора могу бити апсолутни победници.

Странка Заветници на децембарским изборима није прешла цензус. Шта више, може се рећи да је била на статистичкој грешци. Ипак, што се тиче „коалиције“ око напредњака, ова странка је добила два високо позиционирана места. А били су дојучерашњаи љути противници напредњака, па чак и у Гроцкој где су деловали као наводна опозиција.

И то их је, изгледа „пласирало“ да узму 9. и 15. место на изборној листи „Александар Вучић у Гроцкој. А када су били „најјачи“ у овој локалној самоуправи, освојили су 1 мандат. Сада им се практично смеше два мандата, иако су последње изборе тотално изгубили.

Као 16. ти на листи нашао се Саша Мијаиловић, испред Младеновићевог ДСС-а. Још 2012. године, Мијаиловић је заједно са напредњацима био „затворен“ на Сребрном језеру јер је бивши председник напредњака, а касније и ГО Гроцка, Драгољуб Симоновић држао све будуће одборнике владајуће коалиције у, како је он назвао, „карантину.

Због ДСС-а, и УГ „Наш Човек – Блажо Стојановић, напредњаци те 2012. године улазе у власт у Гроцкој. Од тада Мијаиловић вредно ради за њих. Међутим, као што се види на објављеној листи, Мијаиловић је чак и иза одборничких места Заветника.

Није Мијаиловић једини разочаран. На листи напредњака нема ни оних који су „у по дана и ноћи“ гинули за странку. Уместо њих постављена су нека нова имена или поједине пријатељице напредњачких функционера. Јуче ступили у странку, али су аванзовали места за одборнике.

На листи нема ни садашњег председника ОО СНС-а и ГО Гроцка, Драгана Пантелића. Гинуо је Пантелић за странку, ушао у лични рат против многих, али узалудно. Једино што је Пантелићу остало јесу здравствени проблеми и огромни финансијски губици. Остали су на листи и дојучерашњи унутарпартијски „непријатељи“ Пантелића. Ту је и његов бивши заменик Дејан Влашковић кога је Пантелић лично сменио јер „штети угледу партије“. Такође, ту је и човек који је дошао за време мандата повереника Александра Јокића, Мирољуб Јевтић из Винче. А сви „Јокићеви“ људи су били заправо, по председнику ОО СНС-а Гроцка, „партијски непријатељи који штете углед Александра Вучића.

И ту су на крају социјалисти, можда и највећи губитници ових избора. Председник ОО СПС-а Гроцка, добио је другу позицију на листи, што је и коректно. Међутим, напредњаци су на целој листи добили укупно 5 одборника, али практично су им два сигурно пролазна, евентуално три.

Наиме, осим председника социјалиста Станојевића, социјалисти су добили 13., 20., 33. и 35., место. Социјалисти иначе, у садашњем сазиву имају 5 одборника.

Дакле, Заветници који су до сада имали 1. одборника, имаће у новом сазиву 2., док ће социјалисти имати исто толико или за једног више (3). На децембарским изборима 2023. године, социјалисти у Гроцкој су имали 8 посто гласова, док су Заветници били нешто изнад 1 посто. Према напредњачкој математици, испада да је 1 посто више него 8, јер како другачије објаснити додељен број одборника на листи „Александар Вучић – Гроцка сутра“.

 

За Жиг инфо:
Жељко Маторчевић

Можда ти се свиди

Оставите коментар