Почетна » СРЦЕ: Нова неразумна одлука Шапића и његове градске власти

СРЦЕ: Нова неразумна одлука Шапића и његове градске власти

од Други Пишу
0 коментар

Најављена одлука о повећању пореза на имовину од пет посто које ће се обрачунавати од јануара 2023. године и која треба да, по плану Александра Шапића, буде усвојена 25. октобра на следећој седници Скупштине града, још једна је у низу неразумних одлука тренутног градоначелника Београда.

Наиме, суочен са својом безначајном улогом у владајућој странци којој је због обећаног положаја приступио непосредно пред прошле изборе, он упорно и грозничаво покушава да се наметне као иновативан и агилан. Међутим, кад је схватио да располаже са празном градском касом, коју му је оставио његов страначки претходник и супарник, уместо да почне да ради у интересу Београђана и да одустане од бесмислених и
непотребних пројеката, одлучио је да исту попуни повећањем пореза не размишљајући о њеним последицама по грађане.

У тренутку када имамо, чак и од његовог председника најављену, неизвесну и поларно хладну зиму и предстојеће смрзавање грађана свих „малих“ држава, мањак енергената услед којег су Београђанима ујутро и увече станови ледени, када двоцифрена инфлација и свакодневна поскупљања горива и свих основних животних намирница додатно осиромашују грађане и обесмишљавају обећана ситна давања старима и младима, захтевом за доношење овакве одлуке Шапић показује да му је по сваку цену једини и приоритетан интерес задржавање на месту градоначелника, а никако задовољење потреба и интереса својих
суграђана.

Ради очувања ликвидности градског буџета, пре свега морао би да одустане од својих раније планираних и предвиђених пројеката – од запошљавања стручних саветника са платом од 160.000 динара иако већ има 28 градских секретара и 13 чланова градског већа, од прескупо новогардеробираних комуналних „белих“, од доделе ваучера за куповину спортске опреме код спортског спонзора у вредности од две милијарде динара, па до градње „атрактивних“ парковских садржаја (панорамског точка на Ушћу, великих парковских боксова за псе и сл). Одустајањем од финансирања оваквих „генијалности“ обезбедиће нешто средстава. Након тога, требало би да почне да штеди, као што се свим грађанима свакодневно препоручује. Покрет СРЦЕ Београда сматра да овакво срамотно и бахато понашање градоначелника Шапића заслужује оштру осуду и од градских одборника тражи да одустану од усвајања ове по Београђане неповољне одлуке, јер ће и они, као и сви остали осетити овај непотребни додатни издатак као удар на свој кућни буџет.

Истовремено, из ових али и свих осталих разлога, Покрет СРЦЕ Београда подржава опозиционе захтеве за смену Александра Шапића са места градоначелника Београда.

Можда ти се свиди

Оставите коментар