Почетна » Почетак суђења Јевти Јевтићу заказан за 25. октобар

Почетак суђења Јевти Јевтићу заказан за 25. октобар

од admin
0 коментар

Јевтић и остали су се на рочишту кратко изјаснили да нису криви, док ће на суђењу које је заказано за 25. октобар моћи детаљно да изнесу своју одбрану.

Поред Јевтића, оптужени у овом случају су Дејан Станић, Јанко Визиј и Милан Плавша, али и Дарко Радаковић који је у бекству па ће му се судити у одсуству.

Они су ухапшени у полицијској акцији „Циклон“ која је спроведена у септембру прошле године широм Србије и још су у притвору, пошто је суд одбио предлог њихових бранилаца да се бране са слободе.

Ова организована криминална група је ухапшена у заједничкој акцији Србије и Немачке након што су 18. децембра 2015. године министар правде Србије и Јавни тужилац из Есена потписали Споразум о формирању заједничког истражног тима.

Сви су оптужени за кривична дела удруживање ради вршења кривичних дела и неовлашћена производња и стављање у промет опојних дрога, док се Плавша терети и за неовлашћено држање и ношење оружја.

Терете се да су од почетка 2015. године до септембра 2016. године на територији Србије, СР Немачке, Шпаније, Мађарске и Холандије као припадници криминалне групе куповали транспортовали и продавали кокаин, амфетамин сулфат, хашиш, као и да су производили и продавали канабис.

Против десетак припадника ове групе поступци се воде у Немачкој и другим државама.

RTS.RS! Izvor vesti

Можда ти се свиди

Оставите коментар