Почетна » Двери Војводина: ВОЈВОДИНА, ЦРНА ЕКОЛОШКА ТАЧКА

Двери Војводина: ВОЈВОДИНА, ЦРНА ЕКОЛОШКА ТАЧКА

од Други Пишу
0 коментар

Српски покрет Двери је у анализи проблема које погађају животну средину дошао до закључака да је у решавања тих акутних проблема, да је питање животне средине последњих година на маргинама интересовања извршне власти у Војводини. Без видљивих и опипљивих резултата од стране Покрајинске власти.

Покрајинска власт прстом није мрднула да реши неке од горућих еколошких проблема. Због небриге немара, и врло скромног улагања у област животне средине, резултати у овој области су катастрофални. Војводина је црна еколошка тачка у Србији и то мора да се промени.

Војводина има убедљиво најлошију, неисправну, затровану, пуну арсена воду за пиће. У више од 100 места на простору Покрајине, где живи више од 600.000 становника АП Војводине, ниво арсена у води је већи од дозвољеног. Војводина је један од региона са најмање шума у региону. Покрајина нема елементарне
услове за нормалан живот.

Српски покрет Двери се залаже да апсолутни приоритет у решавању ових веома
важних животних питања мора бити исправна вода за пиће, пошумљавање, изградња канализационе мреже, изградња пречистача отпадних вода и решавање проблема са одлагањем отпада.

Марио Милковић Двери Инђија

Можда ти се свиди

Оставите коментар