Почетна » Гајић: Србија не сме да призна „Косово“ нити да уведе санкције Русији

Гајић: Србија не сме да призна „Косово“ нити да уведе санкције Русији

од Други Пишу
0 коментар

Посланик Народне странке Владимир Гајић изјавио је да Србија никада не сме да призна самопроглашено „Косово“, ни имплицитно ни експлицитно, нити да дозволи да буде „претворена у рударско окно“, а ни да уведе санкције Русији, јер би тиме од свог великог савезника створила будућег непријатеља.

„Србија мора да постави црвене линије које не сме да пређе по било коју цену, али председник Србије Александар Вучић само чини уступке, а никада ништа није добио, и у томе је његова одговорност. Са друге стране, крајњи циљ Аљбина Куртија је уједињење ’Косова’ и Албаније и спреман је да изазове ескалацију како би се Срби одселили са Косова и Метохије“, рекао је Гајић зрењанинској телевизији КТВ.

Гајић је навео да је потписивање Бриселског споразума „велеиздајнички акт“.

„Такав споразум одбили су да потпишу Борис Тадић и Вук Јеремић и вероватно су због тога изгубили власт. Запад је помогао Томиславу Николићу и Александру Вучићу да дођу на власт и ефекат је био потписивање Бриселског споразума“, рекао је Гајић.

Гајић је истакао да је министарка рударства и енергетике Дубравка Ђедовић „министарка Рио Тинта“, док је Зорана Михајловић била лобиста те компаније.

„Ако Србија падне под утицај великих светских компанија, које имају интересе у области рударења, биће претворена у Конго, спржену земљу и рударско окно. То се не сме дозволити“ рекао је Гајић.

Гајић је навео да „Вучићев режим“ не може да буде побеђен без сарадње левице и деснице, односно грађанског и националног пола политичке сцене.

„Цела опозиција је на претходним изборима освојила око 1,2 милиона гласова, а Вучић је добио 2,2 милиона, што је готово дупло више. Потребно је да део његових гласача пређе на нашу страну, и опозиција би требало да реши како да до њих дође“, закључио је Гајић.

Можда ти се свиди

Оставите коментар