Почетна » Ко су нови директори јавних предузећа у Београду

Ко су нови директори јавних предузећа у Београду

од Други Пишу
0 коментар

Скупштина града Београда разрешила је, по скраћеном поступку и без расправе, 14 директора јавних градских предузећа и установа, и изабрала њихове наследнике, гласовима 57 одборника. Њихов мандат је орочен на годину дана. Материјал са предлозима је стигао на самом почетку седнице. Више опозиционих одборничких група је, пре саме седнице, оценило да се имена крију и да је та тачка стављена да буде по хитном поступку чиме је расправа онемогућена.

Један број директора јавних градских предузећа је смењен, неко је поново изабран у функцији вршиоца дужности директора, док је део њих поднео оставку.

Оставку је поднео директор „Београдског водовода и канализације“ Страхиња Даниловић, уместо кога је именован Радомир Вујадин.

Горан Дмитровић је поднео оставку на место директора „Инфостана и технологије“, а замениће га Александар Кемивеш.

Директор „Београд пута“ Иван Тејић је разрешен, а наследиће га Вук Јанковић.

Разрешен је и директор ГСП „Београд“ Радиша Момчиловић, а именован је Зоран Шарац.

Директор „Градског стамбеног“ Петар Андријашевић је поднео оставку, а наследиће га Александар Јакшић.

Функције је разрешена директорка „Дирекције за грађевинско земљиште и изградњу Београда“ Душица Анђелковић, а именован је Милан Вранић.

Наследник директора „Путева Београд“ Драгана Ђорђевића је Александар Милентијевић.

Станко Кантар је поднео оставку на место директора „Београдског метроа и воза“, а наследиће га Андрија Младеновић.

Наведено је да је мандат престао Весни Тахов, директорки „Урбанистичког завода Београда“, а именован је Никола Мијатовић.

На челу „Сава центра“ као в.д. директора остаће Ђорђе Мазињанин, пише у материјалу који је подељен одборницима.

Шеф одборничке групе коалиције „Морамо“ Добрица Веселиновић је изјавио да је чињеница да су предлози имена директора који се разрешавају и именују стигла на самом почетку седнице, последица „унутарстраначког раскола и да се још није рашчивијало ко је у клану Весића или Шапића“.

Извршене су и промене директора у Апотекарској установи – Апотека „Београд“, Градском центру за социјални рад, Прихватилишту за одрасла и стара лица, као и Центру дечјих летовалишта и опоравилишта града Београда.

Н1 Београд, Ненад Нешић, Бета

Можда ти се свиди

Оставите коментар