Почетна » МУП: 16 особа ухапшено у истрази крађе идентитета Андреја Вучића!

МУП: 16 особа ухапшено у истрази крађе идентитета Андреја Вучића!

од admin
0 коментар

Осумњичени су основали седам фантомских фирми, међу којима је и Асомакум, која је основана на основу кривотворене личне карте Андреја Вучића

БЕОГРАД – Шеснаест особа приведено је у истрази крађе индентитета Андреја Вучића, брата премијера Србије.  Они су осумњичени за злоупотребу положаја и прање новца и тренутно се налазе на саслушању у новобеоградској полицији. После саслушања биће познато да ли ће осумњиченима бити одређено и задржавање, јављају београдски медији.

Осумњичени су основали седам фантомских фирми, међу којима је Асомакум, која је основана на основу кривотворене личне карте Андреја Вучића. Неки од осумњичених су били и одговорна лица у поменутом Асомакум.

Спорно предузеће је основано 2010, а као оснивач и власник водио се Андреј Вучић. Потом је 2011. рачун ове фирме блокиран због дуга од 20 милиона динара.

Осумњичени се терете да су оштетили буџет Србије у износу од око 300.000 евра.

Наиме, они су уз помоћ бивше раднице Пореске управе Нови Београс, а која је контролисала та предузећа, подносили лажне пореске пријаве на основу којих су добили повраћај ПДВ у износу од око 300.000 евра, за колико су и оштетили буџет Републике Србије.

Питање пословања фантомског предузећа Асомакум у октобру прошле године покренуо је посланик Нове странке Зоран Живковић после чега је премијер Александар Вучић казао да је његов брату украден идентитет.

Андреј Вучић је изјавио да му је „украден идентитет“. Тада је министар унутрашњих послова Небојша Стефановић рекао је да је полиција “непобитно утврдила” да је било фалсификовања личне карте Андреја Вучића.

Он је тада истакао да је „лажном личним документом брата премијера Србије основано предузеће Асомакум“.

Стефановић је на седници скупштинског Одбора за одбрану и унутрашње послове рекао да су графолози „непобитно утврдили“ да је фалсификован Вучићев потпис, али и да постоји разлика у слици и серијским бројевима на личној карти.

И тадашњи в. д. директора Пореске управе Марко Маринковић тврдио је да је „Андреј Вучић је жртва крађе идентитета“.

– Његови подаци су коришћени за регистрацију фантом фирме – рекао је Маринковић и додао да је „брат премијера Србије Андреј Вучић доказао је у Пореској управи још 29. децембра 2010. године да нема никакве везе са фирмом “Асомакум”, као и да је она регистрована у АПР-у коришћењем фалсификоване личне карте“.

Осумњичени су основали седам фантомских фирми, међу којима је и Асомакум, која је основана на основу кривотворене личне карте Андреја Вучића

Новости

Можда ти се свиди

Оставите коментар