Почетна » Павловић: Лажов и лопов не може да буде градоначелник Београда

Павловић: Лажов и лопов не може да буде градоначелник Београда

од Други Пишу
0 коментар

Најновија сазнања до којих је дошао БИРН да је Александар Шапић власник куће површине 400 квадратних метара у Трсту потврђују наводе Народне странке која је више пута јавности представила доказе да за Шапића не апсолутно не важе закони Србије апсолутно и да није достојан да буде градоначелник Београда.

Поред чињенице да је прекршио закон тако што је изводио грађевинске радове без грађевинске дозволе на својој кући 2021. године, односно да их је незаконито легализовао 2022. године, чиме је извршио кривично дело, Шапић је извршио нову повреду закона јер као јавни функционер Агенцији за борбу против корупције није пријавио кућу коју је купио у Италији и тако онемогућио проверу порекла новца искоришћеног за куповину куће.

Београдски одбор Народне странке истиче да је Шапић својим незаконитим поступањима у више наврата показао да није достојан да обавља јавну функцију и да се стара о заштити интереса Београђана, а нова сазнања потврђују да је захтев за његово разрешење био основан и легитиман.

Захтевамо од надлежних државних органа, Одељења тужилаштва за борбу против корупције и београдске полиције, да против Шапића покрену поступак ради утврђивања околности под којима је извршена куповина куће у Италији, а нарочито цене за коју је купљена, порекло новца којим је обављена куповина и зашто ту имовину није пријавио Агенцији за борбу против корупције.

Можда ти се свиди

Оставите коментар