Почетна » СРЦЕ Београд: Београђани кажњени повећањем пореза да би се напунили џепови напредњачких функционера и обезбедио новац за штетне пројекте

СРЦЕ Београд: Београђани кажњени повећањем пореза да би се напунили џепови напредњачких функционера и обезбедио новац за штетне пројекте

од Жиг Инфо
0 коментар

Као што је Србија центар јуче објавио, на адресе Београђана почела су да стижу решења за порез на имовину за 2024. годину увећана за чак 25 одсто. На нови напредњачки намет није се дуго чекало од завршетка лажних избора 2. јуна. Неспособност градске власти да покрије мањак у градском буџету од предвиђених девет милијарди, настао од прекомерног и непланског трошења, платиће грађани. Њима је наметнуто да напуне џепове напредњачких функционера и обезбеде новац за све штетне пројекте.

Грађани Београда ће, тако, бити приморани да коруптивним новцем плате, за трећину скупље, турске трамваје и аутобусе од грађана европских градова. Затим, допуниће касу да би се размонтирао Стари мост и направио нови, а све то да би се удовољило „инвеститору“ Београда на води и продали празни станови у околини. Ту је и „потреба“ главног града да се изгради делфинаријум и акваријум у Сурчину као део ЕXПО 27 изложбе. Све то у тренутку када становници Железника живе без пијаће воде дуже од месец дана, када се после сваке јаче кише плива по централним градским улицама или када се грађани Борче и леве обале Дунава годинама обмањују да ће да добију канализацију.

Беспризорно пљачкање Београђана не може да добије ни било какво смислено оправдање, јер је далеко веће и од званичних података о годишњој инфлацији. Развојни део буџета смањен је за 16 милијарди, а у буџету је 3,2 милијарде мање за заштиту животне средине, 1,5 милијарди мање за образовање и 1,3 милијарде мање за културу.

Београђани су кажњени за непослушност, а феудални однос господара према кметовима, у којем се поштује само интерес голе силе, добија из дана у дан нове облике.

Можда ти се свиди

Оставите коментар