Почетна » Тадић: Питајте ДС зашто нема договора о једној листи

Тадић: Питајте ДС зашто нема договора о једној листи

од admin
0 коментар

Лидер СДС Борис Тадић изјавио је данас да је та странка предложила да се на предстојеће изборе иде у једној колони и да сва питања зашто то није тако – иду Демократској странци.

– Ми смо предложили да на предстојећим изборима изађемо као једна листа и те разговоре смо започели и са ДС. Сва питања иду ДС зашто нема једне листе. Ми смо мислили да би тако било најбоље – рекао је Тадић после данашње седнице Председништва СДС и поручио да ће, без обзира на све, на изборима наступити „свом снагом“.

– Убеђени смо да ћемо направити победнички резултат – рекао је Тадић.

Према његовим речима, никаквих проблема са ДС није било „ни око мандата, нити било чега“, али је ДС одлучила другачије.

Тадић је додао и да мисли да су „две листе легитимне“.

– Нама су у ДС рекли да смо добри. Нису имали примедбе на СДС. Постигнут је и потписан договор за оно што је и био предмет разговора. Шта се после десило… ДС је одлучила да изађе из целе приче – изјавио је Тадић и додао да је са постигнут неформални договор о ненападању.

Тадић није желео да прецизира шта је било образложење ДС за одустајање од потписаног договора. Казао је и да не зна шта се дешавало у ДС и да ли је Пајтић под притиском људи из своје странке одступио од договора.

– Нисам имао ништа спорно са 24 спорне приватизације, нећу на својим леђима да носим туђе афере – изјавио је Тадић.

На констатацију новинара да је Чедомир Јовановић био један од његових великих критичара својевремено, Тадић је одговорио: „Нека ме напада ко хоће, ја стојим иза својих одлука“.

Он је додао да је излазак на изборе у једној колини предложено „како би се грађанима прближила реалност живота“.

– Након формирања актуелне коалиције на власти, имамо 150.000 људи више који су апсолутно сиромашни. То је последица коју је произвела ова влада – рекао је Тадић и истакао да се на овим изборима одлучује како ће грађани живети у будућности.

Л. Г.     Блиц

Можда ти се свиди

Оставите коментар