Почетна » Зелено-леви фронт истакао ЛГБТ заставу на згради Скупштине града

Зелено-леви фронт истакао ЛГБТ заставу на згради Скупштине града

од Други Пишу
0 коментар

Иако је градоначелник града Београда Александар Шапић изјавио да неће подржати Приде шетњу ни на који начин, па ни истицањем ЛГБТ заставе на згради Скупштине града Београда, одборнице и одборници Зелено-левог фронта окачили су ЛГБТ заставу на ову институцију. 

“Одговор је не, нисам променио став, нећемо качити заставу и нећу шетати и то је то” рекао је Шапић новинарима дан уочи Прајд шетње. Ипак, ово није спречило одборнике и одборнице Зелено Левог Фронта да на ову институцију истакну ЛГБТ заставу. Трг Николе Пашића ће ове године ипак бити обасјан дугиним бојама и пре саме Прајд шетње.

Добрица Веселиновић, одборник из Зелено-левог фронта и шеф одборничке групе, поручује: “Ми ћемо у суботу, као и сваке године, бити на улици и шетати у славу љубави. Ово је поготово важно, имајући у виду трагичне догађаје који су обележили ову годину, бројне примере насиља и мржње која је свуда око нас”.
Шетња Београд Прајда је заказана за 9. септембар у 17 часова, а почетак окупљања за учеснике је од 16 часова у парку Мањеж, када ће бити отворени улазни пунктови. Зелено-леви фронт позива све грађане и грађанке да се придруже шетњи за љубав!

Зелено-леви фронт / Не давимо Београд

Можда ти се свиди

Оставите коментар