Почетна » БРАВО НОЛЕ У Србији плата 300 евра, а ја да причам о милионима?

БРАВО НОЛЕ У Србији плата 300 евра, а ја да причам о милионима?

од admin
0 коментар

Најбољи тенисер света Новак Ђоковић рекао је данас да је за њега велики изазов био да издржи психичке и физичке напоре у претходна два дана, колико је трајао меч осмине финала против Шпанца Роберта Баутисте-Агута.

„Био је изузетно велики изазов издржати психичке и физичке напоре ових неколико дана колико је трајао овај један меч који је требао бити одигран пре два дана. Али добро, то су неки временски услови, непогоде, на које ми не можемо да утичемо. Није први пут да сам имао ову ситуацију с којима сам морао да се суочим. Једноставно сам прихватио ту чињеницу и реалност, каква год да је. Покушао сам да извучем најбоље из себе када је то било најпотребније. Мислим да сам и то урадио“, рекао је Ђоковић новинарима у Паризу.

Ђоковић се ;пласирао данас у четвртфинале Отвореног првенства Француске, Ролан Гароса, пошто је у четвртом колу победио Шпанца Роберта Баутисту-Агута с 3:6, 6:4, 6:1 и 7:5.

Меч осмине финала требало је да буде одигран у понедељак, али је одложен због кише за уторак, а потом је двапут прекидан, те је на крају завршен данас.

„Нисам добро почео меч. Био је тај прекид, један од више јучерашњих прекида. Он ми је помогао да средим мисли и да с другачијим приступом удјем у наставак. Мислим да смо данас обојица били на високом нивоу. Четврти сет је био доста густ, он је имао чак и предност брејка, али сам успео да издржим тај неки пристисак и да изведем најбоље ударце“, казао је Ђоковић и додао:

„Изгубио сам доста сервис гемова у овом мечу. Не треба занемарити чињеницу да је он био квалитетан противник и данас и јуче. Добро је почео. Мудар је он играч, зна јако добро да натера противника на ударац више. То ме је мало пореметило, па сам правио доста грешака, а изгубио сам и концентрацију и сталоженост. Мислим да је кључан тренутак био други сет. После тога сам се много боље осећао на терену, иако је било осцилација“.

Он је изразио наду да ће подизат форму како се турнир буде приближавао крају.

Ђоковића у наредном колу очекује дуел с Чехом Томашом Бердихом.

„Игра добро, видео сам данас неколико његових гемова против Ферера. Игра јако чисто и лепо. Изузетно је опасан када осећа лопту, јако је тешко тада играти против њега, а поготово када има висок проценат убаченог првог сервиса. Биће неизвестан меч“, рекао је први тенисер света.

Ђоковић је пласманом у четвртфинале зарадио 328.251 долара, па је тако премашио укупну суму од 100.000.000 зарадјену само од турнира.

На питање новинара колико му то значи, Ђоковић је рекао „ништа ми не значи, паре ми ништа не значе“.

„Не гледам живот кроз паре, паре су за трошење и обезбедјивање квалитетног живота и животног стила. Не прија ми када људи потенцирају на томе. Медији ме стављају у непријатну ситуацију да говорим о износу који сам зарадио током каријере, а професионални спорт не треба да се игра због пара. То је под број један, а данашње друштво управо то потенцира – успех се приказује кроз призму пара и моћи. То не треба да буде мерило“, рекао је Ђоковић и додао:

„И сада ја треба да причам о томе, а људи у Србији зарадјују 200, 300 евра. Па на шта би то личило?! То је све што могу да кажем“, додао је Ђоковић.

Он је потом појаснио свој став.

„Није да се претварам и да покушавам да будем лажно скроман. Жалосно је стање друштва у свету. Спорт је постао напет и средство за прављење непријатних и превише агресивних ривалстава. Изгубила се драж. Данас је то бизнис и машина за прављење пара, што је жалосно“.

Први тенисер света је рекао да има и позитивних примера и да би то требало истицати у први план.

„Пара не може да изазове праву емотивну мотивацију код младог спортисте. Само може притисак. ;Ако играш зато што стварно волиш спорт и крећеш из те емоције која је основа свега, онда је све другачије и остало ће доћи, живот ће све то средити“, закључио је Ђоковић.

 

(N1)

Можда ти се свиди

Оставите коментар