Почетна » ЂОКОВИЋ УЗ МАЛО МУКЕ ДО ПОБЕДЕ: Најбољи тенисер света у три сета савладао Манарина (ФОТО)

ЂОКОВИЋ УЗ МАЛО МУКЕ ДО ПОБЕДЕ: Најбољи тенисер света у три сета савладао Манарина (ФОТО)

од admin
0 коментар

Српски тенисер Новак Ђоковић пласирао се у треће коло Вимблдона пошто је савладао Адријана Манарина са 3:0 (6:4, 6:3, 7:6 (7:5) ).

Ђоковић ће у трећем колу играти са победником дуела између Томаша Белучија и Сема Кверија.

Бранилац титуле победио је Француза, 55. играча света, намучивши се тек на самом крају меча. Манарин је припретио већ у првом гему на Ђоковићев сервис када је имао две брејк лопте, али је српски тенисер успешно дошао до тог гема и од тог тренутка контролисао дешавања у првом сету који је решио брејком на сервис Манарина у 10. гему.

 

У други сет Ђоковић је ушао фуриозно дошавши до брејка већ у првом гему у којем је Манарино сервирао и повео са 2:0 у другом сету. Освајачу три титуле на Вимблдону толико је и било потребно да би рутинском игром освојио и други сет и повео са 2:0.

Француз се разиграо тек у трећем сету. Припретио је Манарин у другом гему трећег сета на Ђоковићев сервис. Француз је имао чак пет брејк прилика, али је светски број 1 успео да спаси сваку од њих. Наставила се велика борба и у наредна четири гема, али је сваки играч чувао свој сервис. Тако је међутим било до седмог гема трећег сета када је Ђоковић брзо дошао до две брејк лопте, искористио другу па је деловало да је меч решен.

Ипак, Манарино је искористио девету брејк лопту после двоструке сервис грешке Ђоковића потврдивши убрзо освојени брејк и тако обезбедивши макар тај-брејк. Велика броба виђена је и у тај-брејку, али је Ђоковић после 129 минута игре искористио другу меч лопту и остварио 30. узастопну победу на ГРенд слем турнирима.

 

(srbijadanas.com)

Можда ти се свиди

Оставите коментар