Почетна » Одвратно, а чаша пића кошта 1650 динара: Енглези извините, али ово више никад нећу пробати

Одвратно, а чаша пића кошта 1650 динара: Енглези извините, али ово више никад нећу пробати

од Други Пишу
0 коментар

Вимблдон је питање престижа и питање традиције.

Питање престижа, јер нема већег тениског турнира на свету, а спада и у један од највећих спортских догађаја. Аутентичан по томе што се игра на трави која изгледа као у књигама и серијама о племићким породицама.

А Вимблдон то у суштини и јесте, јер је проистекао из традиције коју су успоставили најбогатији Британци, а сам комплекс смештен је у најлуксузнијем делу града.

Иако одавно није затвореног типа само за буржоазију Лондона, Вимблдон и даље носи дух из времена када је био доступан искључиво краљевима и лордовима. Елегантна одела, шешири, шампањац, краљевска ложа на централном терену и беспрекорно уређена трава можда су најбољи подсетник корена овог турнира.

Иако се турнир кроз време мењао и модернизовао, неке ствари остале су неизоставни део традиције. Тако упркос технологији Енглези и даље у централном делу комплекса ручно и уз помоћ мердевина ажурирају парове и резултате, а ту су и друге ствари које се нису промениле.

Једна од њих је и чувено и најпрепознатљивије пиће Вимблдона, легендарни Пимс. Вимблдон без Пимса готово је незамислив, а ако којим случајем нисте чули за ово пиће, онда ћу покушати да вам пренесем утиске.

Пимс је пиће чији настанак датира још од 1823. године и носи име по оснивачу Џејмсу Пиму.

Реч је о врсти алкохолног коктела на бази џина који се служи са много леда, охлађеном лимунадом, пар листића нане, неколико кришки наранџе и краставцем.

Данас га служе у много варијанти, али је најпопуларнији је овај основни рецепт који се служи у чувеним пластичним чашама са црвено-белим сламчицама и готово да нема ко је дошао на турнир, а није га пробао.

Али, да будем искрен, ако мене питате, ово је једно од најодвратнијих пића које сам у животу пробао. Иако могу да разумем зашто је ова слатка алкохолна комбинација популарна, једноставно, иако сам му дао шансу и покушао да га пијем неко време, сваки следећи срк био ми је још гори.\

Чаша овог популарног пића кошта непуних 11,95 фунти што је према курсу у тренутку писања текста 1650 динара, Примера ради пре око десет година је цена била око седам фунти. Оно што треба посебно водити рачуна, јесте да иако делује лагано алкохол лако удара у главу и треба бити опрезан кад се пије. Уколико долазите у друштву, ту је и бокал који кошта три пута више, 34,6 фунти.

Ипак, да је у питању само лични утиска показују редови на чувеном Хенмановом брду где се традиционално масе навијача окупљају и гледају тенис на великом екрану и ту је највежи штанд за продају Пимса у којем људи чекају у реду и по пола сата.

Ипак, ако желите да пијете нешто друго, ту је добар асортиман и вина и пива. Чаша белог или црвеног вина кошта 9,8 фунти, док је пиво нешто јефтиније. Популарни бренд белгијских пива кошта 8,5 фунти за пола пинте (мало преко пола литра, тачниј 0,56) док је за пола ните цена 4,5 фунти.

Ако желите да пијете популарни шампањац, пола боце како се продаје износи 49 фунти, док је чаша 25,5 фунти на пример.

Ако желите да избегнете алкохол, кока-кола износи 2.6 фунти, док чувени сок од бруснице износи четири фунте.

Када је храна у питању, ту је солидан избор фаст фуд хране. Сендвич кошта 12,4 фунте, пилећи бургер 13,3, док порција помфрита износи пет фунти.

За 12,4 фунте моћете добитри и шаварму, или популарну корејску поховану пилетину. Ту су и пецива па рол кобасица кошта 4,9 фунти док шињене шкољке коштају 6,5 фунти.

Ако желите да попијете кафу, еспресо кошта три фунте, капућино 3,95, док је чувени енглески чај 2,8 фунти, а топла чоколада 4,95 фунти.

У сваком случају, има за свакога понешто само треба завући руку дубоко у џеп

Foto: Nova.rs

Душан Марковић    Нова

Можда ти се свиди

Оставите коментар