Почетна » Случај Милојка из Горње Бабушнице, после митинга у Бeограду

Случај Милојка из Горње Бабушнице, после митинга у Бeограду

од admin
0 коментар
Редакцији B.A.S.T.A Info јавила се Живадинка (47) из Горње Бабушнице, да се њен вољени муж Милојко (54), вратио са митинга подршке актуелној власти тек два дана касније, видно промењене свести. Живадинка забринута тврди да њен вољени муж више није исти. Не гледа више Пинк и ријалити , почео да чита новине Данас и не слуша више Рибљу Чорбу.
 
Живадинка је тог јутра 19.04.2019 године, лета господњег, испратила главу породице на скуп подршке актуелној власти и како ред доликује просула је воду за њим при одласку. Проблем је тај што се Милојко вратио у мајици ,,Iron Maiden“ и прво што је урадио то је да је пустио све животиње из штале дерући се „ГО ВЕГАН ГО“.
 
 Како наша саговорница тврди, тог јутра Милојка је чекао превоз код месне заједнице, а пошто је веома грлат добио је задатак да буде ВИКАР ( да се дере браво , тако је и сл.) уз обећање биће неки динар да се окваси грло и уредно је добио сендвич и воду, тачније суви дневни оброк као у војсци.

Све у свему митинг је био добар, имали су и кореографију, клопу а свако је понео са собом по неку пљоску мало да се опусти једино за вц је била фрка мало па су оближњи паркови послужили за то. Говорници су били добри, мада их нешто није ни слушао више је меркао Миладинку из суседног села, она је очијукала са њим док јој није дошао свекар. Певачи ко певачи, размишљо се док су се драли са бине да ли су то предгрупе нашем вољеном прецеднику.

 
Прворођени леп ко лутка, воле га и Руси и Американци мада сада то није битно. После митинга у Београду, Милојко је цврцнуо мало а у оној гужви и пометњи, уместо у свој аутобус који је био паркиран негде код покојне нама вољене железничке станице, грешком је негде код Београђанке ушао у аутобус 31.

 
Када је схватио да је погрешио, покушао је да се врати назад али како је два пута само био у главном граду, једном као мали са школом у зоо врту а други пут на ВМА па се није најбоље сналазио по Београду. Било како било Милојко је уредно штековао од  повишице пензије, неки динар са стране и то је понео са собом, сакривши у чарапу да Живадинка не нађе.

Лутајући по раскопаним градом свраћао је по кафанама, кафићима и пабовима па негде ракија, негде пиво. Тако Милојко лутајући градом и упознајући којекакве разне људе сазнаје страшне чињенице. Нико не гледа Пинк, не чита Курир и Информер, нико не слуша Рибљу Чорбу. Неки гледају Балкан инфо, неки читају дневне новине Данас, неки не једу месо. Милојко се нашао у чуду, ниге да чује Лепу Брену , Митра Мирића па макар и Бору Чорбу,  не мора Дрљача добар је и Чорба. Неко му добаци из масе “ хеј ти брко није виша Бора Чорба него Бора Јуха“ затим цео паб поче да се смеје па и Милојко.
 
Милојко је негде лутајући кроз ноћ, залутао у Дому омладине на хеви метал концерт. Није могао да верује, мушкарци са дугим косама. Прво пијан гледа дал је брадата жена или дугокоси мушкарац, неки се деру, неки скачу по бини, Милојко се раздра на паузама између песама “ јел знате Зоко моја Зоко“ тада наста громогласни смех а Милојко убрзо оде одатле.

Танталове муке, већ негде у три сата гладан размишља шта сад да ради, вамо тамо дал да иде код преценика да пита да преспава код њега. Размишља добар човек ал живи у стану, има мало дете де да га буди у сред ноћи али сигурно би га примио.Тако негде пред зору лутајући градом, успео је да чистача улице пита за железничку станицу.

Није лако човеку из провиције објаснити одакле сад возови иду, чак и за оне из Београда, нису сигурни где и одакле возови крећу. Тако да је Милојко ухватио први аутобус, па право његова Горња Бабушница.
 
Чим је стигао кући пустио је све животиње да буду слобадне. Живадинка се драла “ гром те спалио шта то радиш“ а онда је узвратио жени, од сад да ме зовеш мич! Одмах после тога је забранио жени да гледа Пинк и Хепи. Нема више турске серије, нема више ,,Фарма“ и ..Парови“ и на крају је поцепао постер Рибље Чорбе његовог најстаријег сина и рече „није више Бора Чорба него Бора Јуха“ и леже да спава.

Комшије кажу сигурно је сендвич био са мајонезом, па лоше утицало на њега или је леба био бајат а можда нешто треће коће га знати…

 
Чудно тај Београд утиче на људе!
 
Иван Бајовић

Можда ти се свиди

Оставите коментар