Почетна » Тата из Крагујевца пешачи 230 км за лечење ћерке

Тата из Крагујевца пешачи 230 км за лечење ћерке

од admin
0 коментар

 

Да родитељска љубав не познаје границе ни екстремно високе температуре, доказује млади тата из Крагујевца Сава Стојановић који се јутрос запутио на вишедневну пешачку туру по централној Србији како би обезбедио новац за лечење трогодишње ћерке Јање.

На овај пут Сава није кренуо сам, прати га Дамил Ерац из Ушћа који је пре 20-ак дана самоиницијативно препешачио 130 километара за Јању. Ерац је тада медијима изјавио да не познаје родитеље болесне девојчице и да нема новац, али да може да им помогне пешачењем.

Он је у градовима које је посетио прикупљао донаторске прилоге и носио мајцу са Јањиним СМС бројем 767.

На нову хуманитарну пешачку туру под мотом ‘’Мој корак за Јањин’’, Дамил и Сава кренули су јутрос из Крагујевца пут Врњачке Бање, а сутра ће наставити ка Крушевцу. Током викенда овај пешачки хумани тандем посетиће Параћин, Ћуприју и Јагодину, одакле ће се вратити на полазну тачку у Крагујевцу.

Циљ је да прикупе што више СМС порука, да би породица обезбедила 30.000 евра за Јањино лечење у Турској.

Трогодишња девојчица Јања Стојановић болује од Јубертовог синдрома, односно неразвијености малог мозга и можданог стабла. Поред тог обољења има и полидактилију (шестопрстост) и птозу десног капка, коју је оперисала са само три месеца.

Јања не седи, не хода, делимично држи главицу усправно, али је весело и раздрагано дете, пуно живота. Да би стала на своје ноге потребни су јој свакодневни физиотерапеутски третмани, лечење у бањским условима, као и рад са логопедом, дефектологом, соматопедом, медицинска и ортопедска помагала.

За трансплатацију матичним ћелијама на једној клиници у Турској, породици је за путне трошкове, сам медицински третман и постоперативне рехабилитације неопходно 30.000 евра.

За Јањине прве кораке! Будимо хумани!

Слањем СМС поруке: Упишимо 767 и пошаљимо СМС на 3030

Слањем СМС поруке из Швајцарске: Упишимо хуман767 и пошаљимо СМС на 455

Уплатом на динарски рачун: 160-6000000006103-73

Уплатом на девизни рачун: 00-540-0004327.6

IBAN: RS35160005400004327655

SWIFT/BIC: DBDBRSBG

Uplatom platnim karticama putem linka: E-doniraj

Uplatom sa vašeg PayPal naloga putem linka: PayPal

АЛЕКСАНДРА ПЕТРОВИЋ     Задовољна.Нова.рс

Можда ти се свиди

Оставите коментар