Почетна » Панић: Здравствене установе широм Србије радиће 26. маја са 20 одсто капацитета, због митинга СНС

Панић: Здравствене установе широм Србије радиће 26. маја са 20 одсто капацитета, због митинга СНС

од Други Пишу
0 коментар

Здравствене установе широм Србије у којима су челни људи блиски Српској напредној странци (СНС) радиће 26. маја смањеним капацитетом, судећи по квотама које су добили медицинари за присуство митингу СНС-а, а представник Синдиката лекара и фармацеута Раде Панић, изјавио је да грађани треба да знају да ће здравствени систем радити са 20 одсто капацитета и да, ако не морају, сутра не иду код лекара.

„Сви в.д. директори су у обавези да буду на митингу, као и њима подређени који су политички постављени. То значи да у домовима здравља и на одељењима у болницама, 26. маја неће бити надређених, лекара, али ни медицинских сестара, техничара, лабораната. Биће само малобројни дежурни, ма биће и шалтери празни, људи неће имати код кога ни књижицу да оставе“, рекао је Панић за данашњи лист „Нова“.

Додао је да „верује да су многи прегледи који су заказани за тај дан, у мевремену отказани“.

„Нова“ наводи да је директор Дома здравља у Лазаревцу Јован Миливојевић слао поруке запосленима, да ће сваком ко долази на митинг СНС-а у Београд бити „законски регулисано одсуство с посла“, као и да је директорки КБЦ Звездара и њеним колегама наређено да прибаве 100 запослених за митинг СНС, што је десет одсто од броја запослених.

Dr Rade Panić, Foto: FoNet Milica Vučković

Бета/Данас

Можда ти се свиди

Оставите коментар