Почетна » Страшне сцене: Тоне угинуле рибе у Колубари (ФОТО)

Страшне сцене: Тоне угинуле рибе у Колубари (ФОТО)

од admin
0 коментар

 – Моја кућа је удаљена пар километара од тог етноцида који се догодио. Вест се поделила на Интернету за свега пар минута. Јуче сам учествовало заједно са рибочуварима у вађењу рибе из реке, извадили смо скоро преко 300 килограма, да би израчунули на 50-60 метара колико је рибе угинуло, која врста, и тако даље – истиче у разговору за Директно.рс Горан Живановић, један од мештана који живи близу реке Колубара где се помор рибе догодио.

Он истиче да је за помор риб екрива фарма „Сточар Уб“ која је пустила огранско ђубриво у реку, тј. амонијак и тиме убила неколико тона рибе.

– Туга је то што се догодило. Битно је да се о томе пише, јер је то фирма Стеве Леонтијевића, „Сточар Уб“, фирма братије, кумова и другова. Он има ту фарму бикова, ту је изнајмио или шта је већ радио, направио неку нову и има ту пар хиљада грла. Они су у суботу поподне пустили осоку (органско ђубриво прим. аут.) што вам је чист амонијак и направили су то… Ето, не памте ни старији људи који имају 60-70 година овакав помор рибе – истиче Живановић.

Живановић је више пута напоменуо колико је страшна ситуација која се догодила у реци Колубара.

– Ја сам малопре дошао с Колубаре, пошто смо интервенисали да пусте брану горе изнад Ваљева и да колико-толико подигну ниво, да мало очисте корито, то толико смрди да је катастрофа – напомиње он.

Живановић истиче да је на лицу места било и Тужилаштво и људи из Београда задужени за заштиту животне средине и да је поднета кривична пријава против поменуте фирме.

– Ми смо извадили 300 килограма рибе ради узорка и то смо вадили на месту где је мање има, угинуле рибе има на тоне, нисмо ни знали шта ћемо са овом количином што смо је извадили, па је на крају приватна фирма дошла да однесе на спаљивање, тек смо се данас уверили колика је заправо штета – закључује наш саговорник.

Р. Ћ.    Директно.рс

Можда ти се свиди

Оставите коментар

15 + 17 =