Почетна » Ургентни центар је пресељен: Хитна помоћ пацијенте вози на нову локацију

Ургентни центар је пресељен: Хитна помоћ пацијенте вози на нову локацију

од Други Пишу
0 коментар

Београд је добио нови Ургентни центар, који је јутрос и званично премештен у нову зграду Универзитетског клиничког центра Србије, где од осам сати пристижу пацијенти, а стари објекат је затворен и реновира се, каже за Нова.рс прим. др Душан Јовановић, заменик директора Ургентног центра.

Наиме, још крајем фебруара представници владе заједно са председником државе, свечано су отворили део нове зграде Клиничког центра Србије, када је завршена прва фаза радова.

Међутим тек половином марта у нови објекат премештен је само део Клинике за кардиологију, а од јутрос је у овој згради и Ургентни центар.

„Грађани још не знају да смо овде премештени, али упуте се кад дођу у круг болнице. Мислим да смо коначно заслужили нови простор и опрему и да грађани то заслужују. Стара зграда је затворена и реновира се. Тамо ће највероватније бити премештена пластична хирургија из болнице у Звечанској, као и ортопедија. Нова зграда Ургентног центра је огромна, још се не сналазимо најбоље, ја сам се већ три пута изгубио“ уз осмех нам је рекао прим. др Јовановић.

Наиме, возила Хитне помоћи од јутрос у осам часова, пацијенте више не возе у стару, већ у нову зграду Ургентног центра, кроз који у „најтежим данима“ прође и више од 100 пацијената за 24 сата.

Подсетимо, нови Клинички центар Србије гради се већ 40 година, на површини од 87.000 квадрата. Зграда има 23 лифта и 12 спратова, више од 800 кревета у 432 болничке собе и 30 операционих сала. Укупна вредност ове инвестиције је 260 милиона евра.

Ургентни је постао део недавно отвореног Универзитетског клиничког центра Србије, у којем ће имати на располагању најсавременију технологију.

Ана Марковић   Нова

Можда ти се свиди

Оставите коментар