Почетна » ПИСМО ПАНТЕ МРАЗА ВЕЛИКОМ ВОЂИ: ЗНАМ ДА САМ СЕ У ПРОТЕКЛОЈ ГОДИНИ МНОГО ФОТОГРАФИСАО И ЗБОГ ТОГА ЗАСЛУЖУЈЕМ ПОХВАЛЕ И НАГРАДЕ

ПИСМО ПАНТЕ МРАЗА ВЕЛИКОМ ВОЂИ: ЗНАМ ДА САМ СЕ У ПРОТЕКЛОЈ ГОДИНИ МНОГО ФОТОГРАФИСАО И ЗБОГ ТОГА ЗАСЛУЖУЈЕМ ПОХВАЛЕ И НАГРАДЕ

Новогодишња Гроцка на пену од Дунава

од Сатирична Редакција
0 коментар

Драги Вођа,

Прво да ти се зхвалим што си ми дао шансу да још који пут се представим Грочанима као Деда Мраз. Мада би ја више волео да сам само Мраз. Моји помоћници вилењаци и ботови су ми синоћ представили списак деце који су састављали током године обилазећи општину и бележећи како се деца понашају.

За свако дете су начинили посебан извештај.

Морам да те обавестим да су међу најбољима, на самом врху списка моје верне слуге. Да си само могао да видиш Баба Финансијицино одушевљење када је вилењак, мој посинак Аца међу првима прочитао МОЈЕ име. Ирвасу Тралала је од среће засветлео нос, јаче и сјајније него икада. Мени је посебно драго због мог лепог понашања и добрих дела које сам чинио, а које су вилењаци и ботови забележили.

Знам да сам се у протеклој години много фотографисао и због тога заслужујем похвале и награде.

Знам и да би волео да добијем још један мандат, као и да повратим хладњачу и да нестане Жиг из Гроцке.
Знам да сам слично обећао да ћу се потрудити да направим и поделим све ове поклоне за тебе, али ако не успем, немој се бринути због тога.  Могао би пре тога, рецимо,  својим ауторитетом да ургираш да се повучу кривичне пријаве против мене, и да ону што сам лично поднео против оног охолог новинара из мог села средиш да добијем. Било би добро ако си у могућности да организујеш петицију поводом тих клевета. Не мораш са својима да идеш од врата до врата, довољно је да пошаљеш, рецимо оног пекара  што смо му цеви скунили, недељом по пијацама да свима прича шта се дешава.

Овде у Гроцкој се понашамо као да има снега и да не престаје да пада. Вилењаци и ботови вредно раде у својим радионицама у којима праве играчке и поклоне. Вилењаци пакују поклоне и везују машне, а виле полирају и украшавају моје санке марке Шкода… Ирваси тренирају снагу и брзину трчећи унаоколо. Баба Финансијица ми шије нове костиме. Каже да је онај што сам носио претходних година превише пута крпила и ушивала. Жели да јој будем леп за Нову годину па је искројила чак три различита: црвено, зелено и напредно плаво. Буџет нам је некако све тањи и тањи, ал се сналазимо некако.

Писао бих ти још о догодовштинама из мог села али видим ирвасе Ерка и Тралала како провирују кроз прозор и гледају у мене. Вероватно су гладни па идем да им однесем коју шаргарепу.

Било би ми драго да ми одговориш на ово писмо како бих био сигуран да си га добио.
Адреса моје поште у твојој земљи је:

Чаробњак Без Хладњаче
Палих хладњачара 12 а
Пударци

Пуно те поздрављам и желим ти пуно среће, здравља и успеха у напредној години.

 

 

Ернесто де ла Серна и Академико Фаца

Можда ти се свиди

Оставите коментар