Почетна » Напредњаци из Гроцке прикупљају потписе за Несторовића, повереник има дијагнозу ф22

Напредњаци из Гроцке прикупљају потписе за Несторовића, повереник има дијагнозу ф22

Рајковић главни организатор

од Жељко Маторчевић
0 коментар
puls simonovic large

Према незваничним информацијама Жиг инфа, Српска напредна странка ОО Гроцка, предвођена кандидатом за председника Александром Рајковићем, прикупља потписе како би Несторовићев МИ изашао на изборе у овој локалној самоуправи.

Повереник Несторовићевог покрета „Ми снага народа“ у Гроцкој јесте власник радио Пулса, Стефан Радић. Радић је иначе члан СНС-а.

Али оно што је занимљивије од чланства СНС-а, јесте чињеница да власник радио Пулса има дијагнозу ф 22 – параноидну психозу.

Параноидна психоза је стање ума у којем постоји суманути систем код пацијента, који је фиксиран само један објекат, има један фокус-љубомору, прогањање, итд. Емоције везане за фиксирана уверења могу бити веома интензивне и чврсто везане за уверење и описују се као идео-афективни блок. Ту се у мисаони ток интерполира једна логичка грешка, а сва остала настала мрежа претпоставки је врло логична и повезана. Ове особе у осталим животним сферама имају коректан, децидиран став, али на дату тему су непоколебљиве. Када разговарате са особом која има параноидну психозу, у почетку немате утисак да постоји било какав псхичкии проблем, све док се у фокус не постави предмет, особа или тема за коју је фиксирана суманутост. Параноидна психоза треба да буде препозната од стране доктора, пре свега психијатра. Дешава се да се пацијент наљути када му се саопшти о каквом стању, обољењу је реч.

Радић је раније кривично осуђиван и одређена му је мера лечења у психијатриској установи „ДР Лаза Лазаревић“. Како се види из пресуде, Радић је годинама прогањао једног од професора из Средње школе.

Након прогањања професора, Радић своју болест окреће ка порталу Жиг инфо. Из евиденције једне од тужби које је Радић поднео против уредника Жиг инфа и његове супруге, а коју је суд одбио, достављена је документација о његовој болести. Радићу је дијагностикована параноидна психоза – ф22.

Међутим, како је Радић члан СНС-а та дијагноза је, изгледа, добро дошла СНС-у. Наиме, Радић на конкурсима за своју радио станицу, или других правних лица која се воде на његово име, из буџета узима милионе. Та средства употребљава како би купио кућу у Пударцима, седишту Жиг инфа и ту пребацио и седишта својих правних лица.

Школски пример како се понаша лице са дијагнозом ф22, али с обзиром да је реч о нападу на Жиг инфо, напредњаци су видели своју шансу, та данас прикупљају потписе Радићу.  Након што је бивши председник Гроцке, Драгољуб Симоновић, чији је Радић миљеник, осуђен на 4. година затвора због паљења куће колеге Милана Јовановића, Радић им је дошао као кец у рукаву. Овога пута починиће кривично дело члан 138 а, из Кривичног законика Републике Србије – прогањање.

Да Стефан Радић није могао да сакупи потписе у Гроцкој, како би изашао на изборе, потврђује и преписка учињена приликом вршења кривичног дела (прогања) у којој он наводи да ће „бојковати изборе јер не може да прикупи потписе“.

Према информацијама Жиг инфа, Радић није једино коме ће напредњаци у Гроцкој прикупити потписе.

Како наводе наши извори из СНС-а, циљ је да се међународној заједници покаже како су избори били демократски, а једно од тих показивања јесте да је учествовало више изборних листа.

 

За Жиг инфо:
Жељко Маторчевић

 

Можда ти се свиди

Оставите коментар