Почетна » Милован Бркић пребачен у Специјалну затворску болницу

Милован Бркић пребачен у Специјалну затворску болницу

Његов адвокат каже да је у јако лошем здравственом стању

од Други Пишу
0 коментар

Милован Бркић, главни уредник магазина Табоид, који се налази у притвору у Централном затвору, пребачен је данас у Специјалну затворску болницу, потврдио је за Данас његов адвокат Стеван Дамњановић.

Како је истакао, Бркић се, према његовим сазнањима, налази у веома лошем здравственом стању и прима инфузију.

Бркић се од 6. маја налази у притвору, након што је објављен снимак на којем уредник Таблоида тврди да ће “изгледа млади клинци морати пушкама да реше судбину Србије”.

Он је, такође, рекао да од шетњи нема ништа, већ да треба ући у скупштину и “идиоту откинути главу”.

Снимак је направљен испред зграде Народне скупштине, током једног од протестних окупљања грађана. У међувремену, Бркић је првостепено осуђен на 14 месеци затвора због кривичног дела позивање на рушење уставног поретка.

 

Према речима Бркићевог браниоца, Апелациони суд у Београду мора до краја ове или почетком следеће недеље да одлучи по жалби коју је одбрана уложила на решење о продужењу притвора Бркићу.

Што се тиче жалбе на првостепену пресуду, Дамњановић наводи да је тек данас примио пресуду и да ће у року од осам дана одбрана уложити жалбу.

Магазин Таблоди је претходних дана писао више саопштења, тврдећи да је Бркић у притвору изложен нехуманом третману, те да му је здравље драматично угрожено.

Они су апеловали на јавност да изврши притисак како би Бркић био пуштен на слободу.

 

 

В.Ј, Данас

Можда ти се свиди

Оставите коментар