Почетна » НИН: Тужилаштво заташкало саобраћајку Недимовића

НИН: Тужилаштво заташкало саобраћајку Недимовића

Удес се догодио у време када је Недимовић био министар

од Други Пишу
0 коментар

Функционер Српске напредне странке и потпредседник Фудбалског савеза Србије Бранислав Недимовић изазвао је саобраћајну несрећу 8. септембра 2022. године у Београду, у којој је тешке телесне повреде задобио возач мотора Г. Р. (1978), а несрећа је „муњевито заташкана“, преноси данашњи недељник НИН.

Удес се догодио у време када је Недимовић био министар, у Београду 8. септембра 2022. године, у 19.20 часова. НИН наводи да о томе нигде није објављена ни једна једина реч.

У тексту се додаје да је заташкавање нестављено и у Вишем јавном тужилаштву, односно Трећем основном јавном тужилаштву које се није померило у истрази годину и по дана, додаје се у тексту.

Недимовић је, наводно, возио бели џип марке „шкода“, а НИН пише да возило није било његово, нити власништво Владе Србије, чији је тада био члан, већ Градске управе за Општу управу из Сремске Митровице.

Саобраћајна несрећа се десила на раскрсници улица Париске комуне и Студентске, на Новом Београду, која је регулисана семафорима. Тадашњи министар је скретао лево и ударио мотоциклисту коме је било зелено светло и имао право првенства у односу на Недимовића.

Према полицијском извештају у који је НИН имао увид, а који је послат Трећем основном јавном тужилаштву, за удес је одговоран бивши министар, а мотоциклиста је задобио тешке телесне повреде.

Према сазнањима овог недељника, тужитељка Марина Јевтић која је требало да изађе на увиђај, после позива полиције са терена, позвала је претпостављене. Круг позива се завртео и одговор је био да се не излази на терен.

– Изјаснила се да се за путничко возило СМ 044 ЛБ и мотоцикл изврши саобраћајно-технички преглед и предмет у виду извештаја буде достављен надлежном Тужилаштву редовним путем.

И управо већ у првим тренуцима након удеса прави се први пропуст. Тужитељка није изашла на лице места, на увиђај, а што је обавезна. Разлог више јер је учесник саобраћајне несреће функционер – министар.

НИН је покушао да добије одговор од тада надлежне, главне тужитељке Трећег ОЈТ Јелене Биорчевић Церовић.

– Не могу тај случај да коментаришем, одавно нисам тамо, у Београду, сада сам у Панчеву. Не могу да коментаришем ретроактивно случајеве из прошлости, без обзира како се и шта дешавало – тврди Церовић.

У време када је НИН почео да истражује случај предмет је у Трећем општинском јавном тужилаштву и даље био под ознаком КТР 2538/22. Како се наводи, КТР је тужитељска ознака која значи да је читав догађај још на нивоу извештаја, нема истраге, нити кривичне пријаве.

Иако је у неколико последњих изборних кругова на новинским ступцима Недимовић одреда завршавао у ужем кругу за могућег премијера, основано је да се сумња да је његово у прво време склањање из Владе Србије јер је далеко од очију јавности, а онда је лакше и скривање саме несреће, али и заташкавање случаја у Тужилаштву.

На крају, Треће ОЈТ је одговорило да је у овом случају употребљен институт одлагања кривичног гоњења, односно опортунитет.

У одговору Тужилаштво наводи да је министар одговоран за саобраћајну несрећу и да је возач мотоцикла задобио тешке телесне повреде. Уместо појашњења на питање зашто је предмет КТР толико дуго, зашто до сада није покренута истрага, али и колико у другим случајевима саобраћајних несрећа траје обрада података до покретања истраге и подизања оптужнице, добили смо одговор – да се одлаже кривично гоњење и да се с тим сложила и жртва несреће.

Овај недељник је покушао да добије одговоре од Недимовића. Позвали су га неколико пута на телефон на који се иначе јавља новинарима, а потом и питања за њега послали на Управу Фудбалског савеза Србије за која им је речено да ће бити прослеђена Недимовићу, али одговоре нису добили.

 

Директно/НИН

Можда ти се свиди

Оставите коментар