Почетна » Организатор протеста у Неготину: Претучен јер сам поменуо Зорана Милојевића Зељу; Милојевић негира: Нисам господар Неготина

Организатор протеста у Неготину: Претучен јер сам поменуо Зорана Милојевића Зељу; Милојевић негира: Нисам господар Неготина

од admin
0 коментар

 

„Три маскирана лица су физички насрнули на мене без икакве претходне расправе. Прво су ме тукли рукама у главу, а када сам пао на бетон један од њих ме је ударио неколико пута ногом у главу након чега сам се онесвестио“, каже Ћирић за Инсајдер.
 
Он сматра да је разлог за напад његов прошлонедељни говор на протесту у коме је говорио о Зорану Милојевићу Зељи, функционеру СНС-а из Лепосавића, кога је том прилико назвао „господаром Неготина“. Ћирић је у говору рекао и да председник општине Неготин треба да се повуче у корист своје заменице Мерлине Селенић, за коју је Ћирић истакао да је блиска Зорану Милојевићу Зељи.
 
„По мом мишљењу, прошлонедељни говор у ком сам споменуо Зељу је главни узрок за моје пребијање. Ко су извршиоци стварно не знам, носили су капуљаче“, каже Ћирић, који је иначе члан синдиката Независност.
 
Он је читав случај пријавио полицији, а у службеној белешци у коју су новинари Инсајдера имали увид, Ћирић такође истиче свој говор на протесту као мотив за напад.
 
Ћирићево десно око је скоро потпуно затворено, а има хематоме на челу и на потиљку.
 
Зоран Милојевић: Не знам ништа о нападу, у Неготину радим за странку
 
Зоран Милојевић Зеља, функционер Српске напредне странке, у изјави за Инсајдер каже да је за напад на Ћирића сазнао из нашег питања, истичући да Ћирића не познаје нити зна да га је помињао током прошлонедељног протеста.
 
„Немам појма да се то уопште догодило. Нико ме није обавестио. Први пут чујем за Ћирића. У Неготину сам последњи пут био пре два и по месеца, обављајући посао за своју странку,“ каже Милојевић за Инсајдер.
На питање шта су његове страначке активности у Неготину, као и због чега би га Ћирић назвао „господаром Неготина“, Милојевић одговара да је у СНС-у задужен за страначке активности у том делу Србије, као и да није никакав господар Неготина нити има везе са општинском влашћу.
 
„Не питам се ништа у Неготину, бавим се само странком и системом своје странке. Ја сам у Извршном Одбору СНС-а задужен као координатор за тај део Србије. Свако има право да прича шта год хоће и да повезује, али ја немам никакве везе са тим нападом. Ако се неко позива на мене, то стварно не знам. Радим свој посао часно и поштено“, истиче Милојевић за Инсајдер.
 
Име Зорана Милојевића Зеље је више пута поменуто у вези са инциденатима током локалних избора последњих неколико година. Иако су га нападнути припадници опозиције више пута идентификовали као нападача, ниједан од тих случајева није се нашао пред судом, а међу њима је и случај пребијања и киднаповања опозиционог активисте Данила Бобића током изборне кампање 2013. у Врбасу.
 
СзС: Напад на Ћирића идентичан нападу на Борка Стефановића
 
На напад су реаговали и лидери Савеза за Србију, називајући га “апсолутно идентичним” прошлогодишњем нападу на једног од лидера  тог опозиционог блока Борка Стефановића. Сам Стефановић је позвао МУП да „у најкраћем року“ пронађе синоћне нападаче, објави њихова имена али и открије ко стоји иза напада који, како је оценио, није спонтан.
 
„Могуће је да су у питању исти људи који стоје иза напада у Крушевцу, људи који су у служби режима Александра Вучића“, рекао је Стефановић. 
 
Режим у Србији “није способан да прихвати да људи мисле другачије“, изјавио је један од лидера Савеза за Србију Драган Ђилас, обраћајући се на конференцији за новинаре поводом синоћњег напада у Неготину.
 
„Зато режим прибегава овако страшним стварима. За сваке батине, за свако малтретирање жена од стране локалних моћника СНС-а, одговоран је Александар Вучић“, рекао је Ђилас.
 
Поредећи синоћни инцидент у Неготину са нападом на Борка Стефановића у Крушевцу, Ђилас је упозорио да су напади на појединце у малим срединама који показују отпор режиму, „много страшнији“ од напада на опозиционе лидере.
 
Председник Демократске странке Зоран Лутовац оценио је да је напад у Неготину „последица нечињења државе“ у случајевима Борка Стефановића, Драгољуба Симоновића и Милутина Јеличића Јутке. 

Можда ти се свиди

Оставите коментар