Почетна » Селидбе, трећа најстреснија ствар у животу

Селидбе, трећа најстреснија ствар у животу

од admin
0 коментар

Емоције су повезане са селидбом. Имате много проблема који требају да се реше, превише размишљате да ли ће све проћи како треба, и треба све добро организовати. Уколико се сами селите, стрес и напор ће бити само додати. Ако сте изабрали агенцију, уверите се да ће они разумети кроз шта пролазите, те ће покушати да Вам умање нервозу. И наравно уверите се да Вам агенција у потпуности одговара. Наравно бићете срећни и узбуђени на почетку стварања новог живота у новом дому.

Током паковања ствари, емоције ће саме навирати, нарочито када будете паковали фотографије, књиге или Ваше плишане играчке. Али сетите се тих лепих тренутака и имајте на уму да ће их бити још више у новом дому! Уколико сте унајмили агенцију, објасните им ситуацију да би паковали Ваше ствари са што већом бригом. Иако мислите да је боље да сами то урадите, само ћете себи стварати више посла.Овако ћете имати времена да се помирите са идејом селидбе и да се опростите са кућом. Стрес сведите на минимум. Мислите на лепе тренутке и немојте дозволити да Вас емоције преплаве те да нешто заборавите или не спакујете добро. Уколико себи дате посла, мање ћете мислити на напуштање старог дома. И наравно, када се уселите и распакујете, крећете у нов живот, нове походе и стварате нове успомене себи и својој породици. Потрудите се да оне буду што је могуће лепше!

Сигурно сте чули да ваш комшија није желео да ангажује професионалну агенцију за селидбе па је током самосталног транспорта ствари, уз помоћ пријатеља и рођака нанео оштећења намештају.

То му се сигурно није исплатило. Са друге стране, можда сте неко ко није информисан о постојању агенција за селидбе и водите се паролом ,,Ма све је то исто, платићу онима који имају најниже цене“. Можда сте, додуше, од оних који сматрају да је најскупље и најбоље, па ћете само дати новац и очекивати да ће све бити у најбољем реду.

Можда се не селите сада, већ планирате селидбу у блиској будућности важно је да имате на уму да селидба мора бити безбедна.

Осетљиво посуђе и есцајг треба прво спаковати у пуц пуц фолију па у кутију а осетљиви намештај попут стакленог, високог сјаја или фарбаног медијапана такође треба бити заштићен ребрастим картоном и стреч фолијом.

Ипак , најбитнији фактор због чега је селидба синоним за стрес је, чини се сам чин селидбе. Али, срећом по људе који живе у ово доба, на тржишту је присутан велики број агенција за селидбе, тако да и овај стрес може релативно лако да се избегне. Наравно, под условом да одаберете ону која је најпоузданија, а уједно и најповољнија. Самим тим ћете себе и своје укућане, али и рођаке и пријатеље које бисте иначе ангажовали за помоћ, поштедети бројних мука, јер професионалне агенције за селидбе могу да вам понуде не само ту услугу, већ и паковање ствари, тако да ви, практично гледано треба само да се са њима прецизно договорите око услуге и њене цене, припремите новац за плаћање и уживате.

 

ПР

Можда ти се свиди

Оставите коментар