Почетна » НУНС: Црвени аларм због још једног маратонског суђења

НУНС: Црвени аларм због још једног маратонског суђења

од admin
0 коментар

Поражавајуће је да је правда поништена из процедуралних разлога и несхватљиве су грешке у случају који је био под сталном лупом јавности и захтевао пуну пажњу и концентрацију свих у поступку, нарочито судије.

Овакви случајеви су и веома симптоматични и пале црвене аларме јер постоји могућност да и овај процес у којем је жртва новинар траје у недоглед, попут суђења за убиство Славка Ћурувије.

Забринути смо и како ће Милан Јовановић и његова супруга Јела поднети понављање суђења, јер су током првостепеног поступка на много начина били понижавани и чак криминализовани, а њихово страдање и претрпљени страх минимизирани и банализовани.

НУНС је недавно изразио и бојазан за безбедност колеге Јовановића, јер му је одузета полицијска заштита, а та одлука државе после укидања пресуде још је спорнија, и захтевамо од државних органа да је под хитно промене.

Наше удружење и даље ће свом члану и колеги Јовановићу, као и редакцији Жиг-Инфа из Гроцке, пружати недвосмислену подршку и солидарност у сваком смислу, у нади да ће у најбржем могућем року правда у случају паљења куће Јовановића у Врчину бити задовољена.

 

НУНС, 25. децембар 2021.

Можда ти се свиди

Оставите коментар