Почетна » Савет безбедности УН вечерас разматра редовни извештај о Косову

Савет безбедности УН вечерас разматра редовни извештај о Косову

У 21 сат по српском времену

од Жељко Маторчевић
0 коментар

Савет безбедности Уједињених нација вечерас, у 21 сат по српском времену, разматра шестомесечни извештај генералног секретара УН Антонија Гутереша о ситуацији на Косову.

На седници ће бити разматран извештај генералног секретара УН-а о раду Унмика за период од септембра 2021. до марта ове године.
Београд представља представља министар Никола Селаковић а Приштину министарка Доника Гервала.
Она ће, како је најављено, „говорити о напретку који је постигнут у земљи, приступу Србије и опасностима које прете региону након војне агресије Руске Федерације у Украјини“.
Овом састанку ц́е по први пут присуствовати и Албанија, која је у јануару ове године изабрана за несталног члана Савета безбедности УН, преноси Косово онлајн.
Вук Јеремић, председник опозиционе Народне странке, раније је изјавио да је Албанија постала чланица СБ УН захваљујући подршци Србије и оценио да је то против српских интереса.
Јеремић, који је и бивши министар спољних послова и председавајући Генералне скупштине УН, сматра да је власт у Београду, подршком Тирани, послала поруку свету да јој у будућим дискусијама у оквиру тог тела није много стало до чврстог става о поштовању суверенитета и територијалне целовитости Србије.
Стални представник Србије у УН је 11. јуна 2021. за Албанију гласао по инструкцији председника Александра Вучића, која му је послата преко министра спољних послова Николе Селаковића, рекао је Јеремић.

 

П.Д, Данас

Можда ти се свиди

Оставите коментар